Apák napja

 

Izélandon az apák napja rendszeres fogyasztási ünnep, ilyenkor lehet a hirdetésekben találkozni a tévéelőfizetésnél az akciós sportcsomaggal, a személyes sörhűtővel és a fűnyíróipar, pecabotipar és barkácsszerszámipar különböző remekeivel, amit mind meg kell venni apunak ajándékba üstöllést. Ez se nagyobb hülyeség, mint a bálintnap vagy mártonnap de mártonnapkor legalább van liba… Itt az apák nem juthatnak kedvezményesen libákhoz, hehe. Ugyanakkor én idén megúsztam a fűnyírókapást is, ami egyértelműen előny.

Ellenben feleségem őnagysága ágyba hozta a kávémat, kaptam külön apáknapi puszit és ha leszámítjuk, hogy a gyerek mit össze nem ordibált amíg apa aludni próbált, akkor nagyon szép ébredés volt. A gyereknek meg mindent lehet, mert a bölcsiben készített apáknapi ajándékot nekem, enkezével festette, bár a “dear dad, i love you” feliratot szerintem a rabszolgákkal csináltatta meg. 

Mindemellett a kényeztetés mellett még nejecském csinált piszokfinom császármorzsát is, úgyhogy egyelőre főznöm se kellett. Majd ebéd után nekiállok az apáknapi csirkének krumplipürével és grévi szósszal, csak előbb apáknapi mosogatást kell rendezzek, mert minden edényünk mosatlan.

 

5 hozzászólás “Apák napja” bejegyzéshez

 1. Bálintnapkor liba? Nemcsak szivecskés szirszarokat lehet látni mindenhol? Márton napkor van liba meg puliszka és társai. 🙂

 2. ajvé, ott a pont, mindjárt kieszelem, hogy tudok ebből kimászni 🙂

  (ezek a névnapdolgok mindig is homályosak voltak nekem)

 3. hát szegény gyerek eddig csak két dimenziós oposszumot látott, azok se voltak jól már…

  possum for daddy!

 4. hellóhelló ottan izélandon,

  bocs hogy így (félig) ismeretlenül idekommentelek,meg nemis közvetlenül ehhez a poszthoz kötődően (boldog apanapot utólagis, btw) az eszter dícsérte a blogotokat (nna nem a Tiétek, egyelőre) hanem a Szegvári, azaz Bock.. (mégnemjön automatice..) szal találkoztuk mi anno eccerkéccer, én aző orsija vagyok, most épp barcelonából.. (árulkodik is a recent visitors map, h valaki sasolja a blogot Catalunya-ból…:)

  szóóóóval, a gudmóningos videó volt a kezdet, és mit tagadjam rákaptam a blogra,,

  rögtön három dolog következik ebből:

  1. baromi jól szórakozom (itthon, mer épp nincs jó könyvem amúgyse…- meg munkahelyen – mer messze jobb mint dolgozni =P)

  2. folyton éhes vagyok (köszönhetően a gasztro bejegyzéseknek, a képeket igazán nemkéne, nno!!) =)

  3. megtudok egy csomó dolgot, amiről nemis tudtam eddig, hogy tudni akarom 🙂

  szóval, jól elvagyok, meg még egy darabig el is leszek, mer van pár hónap még olvasatlanul 🙂 és csak meg akartam köszönni.
  bár bevallom, akinek ennyi behoznivalója van, azt kicsit zavarja, hogy a hónapok nemfolytatódnak az older entries – newer entries módszerrel.. vagy lehet h csak én vagyok abéna??

  jja, és a Bucket List-et tegnap jól megnéztem, mer már régóta akartam, de elfelejtettem h akarom, és te most jól eszembejuttattad. (köccccc).. szóval mindenféle jókat kívánok, és még majd kommentelek ha nemtudom leközdeni a hozzászólhatnékomat.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.