Mail RSS export OPML-be?

Halló kérem. Felmerült az igény, hogy az apple Mail nevű szoftveréből ki kéne exportáljam az rss feedeket OPML-be. Gondoltam ez nem egy nagy kunszt, pedig de. Kicsit megtúrtam a netet és lett is némi eredménye a dolognak, de sikeresnek nem mondanám a dolgot.

Az opml export azért kéne, hogy egy másik feedreaderbe be tudjam olvasni egyben a jelenleg Mailban olvasott feedeket. A Mail jó, szeretem, a jövőben is ezt fogom használni, de nőjön be sztívdzsobsz lábakörme, hogy nincs egy nyomorult export a szoftverben.

Mondom hol tartok, túl vagyok a txt-be exportáláson, ezzel a szkripttel oldottam meg, aztán megvolt a txt2opml generátor is, gyakorlatilag szánalmas eredménnyel. Aztán jött a mailapptoopml kisvacakkal kendácsolás, de az eredmény szintén használhatatlan, semmi nem ismeri meg a végeredményt, ráadásul a terminálban baromkodást nem állhatom.

Kis kitérő, hogy menet közben belefutottam egy pdf generátorba is, (multitaszk!) ami már majdnem jól működik, viszont legalább lassú, és a közelébe se jön a mac saját pdf kimenetének.

Végső elkeseredésemben lerángattam az OPML editor fedőnevű vackot, ami biztosan klassz, csak a kimenetét nem OPML-nek ismerik fel az importőrök. Annyira elfajult a helyzet, hogy már inkább a google readerbe próbáltam importálni, az csak meg van csinálva rendesen, de az sem volt hajlandó megemészteni a dologt.

Amikor már ölni tudtam volna – ilyenkor miért nem csöngetnek be a jehovisták? – akkor kitaláltam, hogy majd én csinálok opml-t, a kapálós melót meg majd excelben (neooffice) és meg is csináltam a listát, rendesen, ahogy egy találomra kiválasztott opml fájlban láttam, de persze az is szott működni, úgyhogy feladtam. Ígyhát, ha valakinek van erre tisztességes, nem szkriptelős, nem hekkelős megoldása, akkor az legyen drága és ossza meg velem üstöllést.

Köszönjük a szerkesztőség nevében.

6 hozzászólás “Mail RSS export OPML-be?” bejegyzéshez

 1. Hát a mail.app az egy hisztérikus idegbeteg, látens hazudozó és feledékeny is.

  Most szokom, térdenállva kellett neki imádkozni, hogy IMAP-os gmailt megegyen rendesen.

  A pdf generátort meg nem is értem, hogy ugyanis minek? Amíg nem volt alap a saját mac pdf (megjegyzem, windóznak is van és az is ugyanilyen jó) addig az ember az adobe disztillert használta és kész.

 2. a mail fasza, nincs neki baja, IMAP megy simán, géméllel is, egy éve.

  pdf ügyben meg kurva jó a mac, ha itt valamit pdf-ben akarsz és az a gépeden van. de mondjuk egy weboldalt akarsz pdf-be tenni, úgy, hogy az ki is nézzen, akkor szhatod.

  a legközelebbi megoldást eddig az adta, hogy a mail rss olvasójába felvenni az oldalt, és a posztot a mac saját pdf exportálójába tenni. De ezt sem csinálhatod meg, ha mondjuk egy olyan oldal kell ami százötven bejegyzéssel ezelőtt történt, mert a mail ennyit nem szed le, tehát vajákolni kell.

  Okoskodni van eszed lelkecském, de opml exportról egy szavad sincs, pedig az a hiszti. Ráadásul a mail úgyis nyitva van, tehát nem kell másik app, hogy kifigyeljem az rss feedeket, szóval a mailt nem bántani, jójaz.

 3. asse tudom, hogy az opml-t eszik-e vagy isszák. rss-t meg nem használok, ahogy rizsfőző gépet se.

  A mail egy fos, de nincs jobb úgyhogy használom. tündérbörd sokkal ügyesebb volt, csak a spotlight nem tudja beindexolni, vagy valami marha nyakatekert módon, úgyhogy most így borulás után megpróbálkozom a maillel. a viszonyunk két napos, és nem felhőtlen.

  majd egy pálesz mellett elregélem egy balzsamos nyári estén, kint a teraszunkon.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.