Piha beach

Az ősz könyörületes hozzánk, a hűvös reggelek után ragyogó napsütés van egész nap és ez nem korlátozódik a hétköznapokra. A rádió majd’ minden reggel csodálatos napot ígér, és bár nem rajta múlik, nem hazudik. Kár otthon ülni.

pihabeach1

Vasárnapon felkerekedtünk és némi bevásárlások után átballagtunk Immáékhoz, ott beleültünk a kisbuszba és elindultunk Piha felé. Piha egy szörfparadicsom a sziget Tasmán oldalán, hatalmas hullámokkal és széllel meg naplementével meg minden ilyen kötelező kellékkel, ideértve az öbölben ízlésesen elhelyzett kis szigetecskét is.

pihabeach2

A környéken már jártunk, hiszen Pihától nem messze délre van Karekare, amiről már volt szó, nem sokkal az ideérkezésünk után, de ha valaki nem emlékezne (az hogy lehet?) akkor ott készült a fejlécben található partonsétálós kép is. A Pihától északra fellelhető Bethells Beachról pedig már írt Pukekó Tamás.

piha-headerremake

Aucklandon átvágva nemsorkára elértük a tasmán oldal hegyeit, azokra mind felkapaszkodtunk a kanyargós úton, majd egy igen szellemesen megválasztott ponton kiépített kilátóponton megálltunk és letekintettünk Pihára. A környék a Karekaréhoz igen hasonló sémát követi, magas dombok és sziklák között kis foyócska fut a tengerig, a tenger és a sziklák között homokos part terül el emberekkel.

pihabeach3

Mivel a tengerágy szerencsés módon igen frankó hullámokat csinál, ezért egyrészt irdatlan mennyiségű szörfös sportol itt, másrészt működik a Piha Rescue, aki ezeket a szörfösöket később kiszedi a vízből. Az áramlatok és a víz alatti sziklák roppant csalókák tudnak lenni és mivel a tenger nagyon erős, nem kunszt pillanatok alatt súlyos sérülést vagy meghalást szerezni. Figyelnek is a mentészek piszkosul és szólnak hangosanbeszélőgép segítségével, amikor ötkor leteszik a műszakot és a továbbiakban nélkülük kell megfulladni, saját erőből.

pihasurfer

Piha a nem szörfözők részére kimeríthetetlen mennyiségű homokozást, pocsolyában szökdécselést, partravetetthínáronugrálást, döglődőmedúzabámulást és tengerrobajlást kínál, mi ezekkel mind éltünk is, sőt, Imma felszeletelt egy döglött medúzát bicskával, nyilván hajtva a tudományos ismeretszerzés ősi vágyától. Etenboró Dávid se szeletelt volna különbül, istókuccse.

meduzaslice

Amikor már lettünk vizesek, fáztunk a szélben, sütkéreztünk a napon és megtekintettük a kagylókat, sirályokat, tengeri csillagokat (könyörgöm miért pont tizenegy láb?) visszaballagtunk a kocsihoz és meglepően hosszú úton értünk haza, és Imma be is zöldült, biztos mert én vezettem és nem ő. Végül nem hányta le a lábunkat, és haza is értünk egy csudaszép nap után.

pihamap


11 hozzászólás “Piha beach” bejegyzéshez

  1. nzer, miért lenne székely? majd megkérdem Immát, mert az övé. De nekem volt két ilyesmim is, egy kínai meg egy hódmezővásárhelyi…

  2. Jól látom, hogy az első képen, bal alsó sarokban az valakinek a háza?? S ilyen kilátás van hozzá?

    S ezt szabad?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.