100 000 – státusz riport

Itt tartunk. Blogstat.

tui

Az a nagy helyzet, hogy ez a blog 2008 június 18-án költözött ide, saját domain alá. Azóta ketyeg a számláló és a bitérzékeny geiger-müller az alábbiakat mondja:

usercountKözel húszezer ember volt kíváncsi a blogomra, és ők, majd’ húszezren, kilenc és fél hónap alatt, több, mint százezer oldalletöltést hajtottak végre, jobbára visszaesőként. Köszönet, hogy olvastok, megtisztelő.

Legtöbb olvasó Firefoxot használ, bár ijesztő, hogy (nem túl) szorosan a nyomában az IE battyog és csak hat százalék szafarizik, az pedig egyenesen felháborító, hogy PS3-ról, csak ketten nézték meg a pappito.com-ot.

browser

48 országból érkeztek olvasók már, ami tulajdonképpen 74 ország, de ahonnan ötnél kevesebb oldalletöltés jött, azt nem számolom olvasásnak, az valami gugli félreértés vagy elírt url vagy valami képtalálat, ahogy a mangós posztom is valami holland vega szájton kötött ki. Nehezen hiszem, hogy a Feröer szigetekről jövő egyetlen lapletöltés tényleg komoly volt. Legmozgalmasabb napunk egyértelműen az iPhone 3G Új-Zélandi bemutatkozásához köthető, akkor az egész világ ezt várta, ráadásul a magyar , szifonorientált olvasókat addigra felheccelte Plastik Józsi is, aki egyébként már korábban is megemlített, számos olvasójának.

traffic_source

A Plastik Media mellett három másik nagy forgalmat hozó forrás/téma van, az egyik a bevándorlás, mint olyan, ez nyilván sokakat érdekel, sok kérdés merül fel, és ahogy nézem az országgal kapcsolatos infók is népszerűek. Utóbbit szimplán betudom annak, hogy ez az ország nem, vagy alig szerepel a magyar hírekben, gyakorlatilag magyar nyelvű infó csak blgokból szerezhető, releváns dolgokért pedig azokat is erősen szűrni kell.

Van a gasztro világa, amit lelkesen olvastok és kommenteltek, különösen Fűszeres Eszter ajánlója után, és persze a Kert. Az elég homályos, hogy a kertet miért szeretitek ennyire, amikor tök amatőr kertelő vagyok, (bár ma találtam egy piros, a nemzetközi bersenyszabályoknak megfelelő paradicsomot, amit én magam termesztettem. Áttörés, tekintetes esküdtszék!) és fogalmam sincs mi lesz a kertből, hogy jön a tél. De azért nem csüggedünk.

A megmagyarázhatatlan dolgok közé tartoznak a keresőszavak, amelyekkel a blogomra bukkannak a kíváncsiak, ezek között néha elképesztő dolgok zajlanak. Minden idők legtöbb találatát hozó keresőszó a hagymalekvár, erre minden nap van 1-8 találat minimum. Nem tudom miért olyan érdekes a hagymalekvár, azt sem, hogy a kacsasült szóra miért keres annyi ember? Ami végképp érthetetlen, hogy mi járhatott annak a felhasználónak a fejében aki bekapálta a gugliba, hogy “mit csinál a rendőr ha otthon hagytam“, és miért hagyott otthon rendőrt? Nem kis kitartással kivártam amíg a stat összekaparja a legnépszerűbbeket, az eredmény pedig elgondolkodtató, gyakorlatilag túlsúlyban van a kaja. Elősorban a hagymalekvár, ami jó kaja, de azért nem ennyire.

searchengine

Hát ez van. Meg ez is:

  • Posztok: 391
  • Posztok szavai: 326,237
  • Kommentek: 3,037
  • Kommentek szavai: 143,387

A háromszázhuszonhatezer szó az kicsit több, mint a duplája Asimov Alapítvány és Földjének. Na jó, abban nincsenek képek, és valószínűleg nem is írta kilenc hónapig. Meg ott volt sztori. Szóval ez két vastag könyv, na. Köszönöm, hogy olvassátok!

A leadben látható sörösrekesz tizenkét darab, 745ml űrtartalmú palackot tartalmaz. A ládára öt dollár a betétdíj.

8 hozzászólás “100 000 – státusz riport” bejegyzéshez

  1. Én még mindig nem értem, hogy jött ide a sör… 🙂 De hát péntek van, biztos az én agyamban nem áll össze a kép… 🙂 Megyek, kiürítem és iszok még egy kört… 😀

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.