Órák

Nem, nem Agatha Christie hasonló című regényéről van szó és nem is a Michael Cunningham regényéből készült filmről.

Hanem arról, hogy Pukekó nyaflongása ellenére, átestünk a téli időszámításba, amitől a Magyarország-Új-Zéland időeltolódás mindössze tíz órára mérséklődött, a nyári tizenkettőről. Ettől itt egy órával többet aludhattunk, ott meg kevesebbet.

Eddig délben éjfél volt, most meg csak tíz. Minden külön értesítés helyett.

Ráadásul nagyon nem pampoghatunk, mert az egész balhét egy George Vernon Hudson nevű faszi eszelte ki, itt Új-Zélandon.

418px-gv-hudson-auckland-islands-party

9 hozzászólás “Órák” bejegyzéshez

  1. Lehet ezt meg srofolni 🙂

    Most jottem vissza egy turarol, ami Ausztralia tobb allaman ivelt at. A harom allam alapbol ket idozona lenne, ami igy a valtas kornyeken eleg erdekesen alakul. Uj-Del-Wales es Victoria a GMT+10-et nyomjak, es most hetvegen valtottak. Del-Ausztralia ehhez kepest fel oraval(!) van odebb, es az allamhatart atlepve valtozik az idozona. Az eggyel arrebb levo Nyugat-Ausztralia viszont mar GMT+8-on van, tehat nincs GMT+9-es idozona Ausztraliaban. Asszem 😀

    Viszont Del-Ausztraliaban egy hete valthattak szerintem, aminek az lett az eredmenye, hogy neztem az egyik orat, neztem a GPS-en (az automatikusan allitodo) orat, es a ketto kozott masfel ora kulonbseg volt. Mindezt egy ejszaka alatt. Ket napig fogalmam nem volt, hany ora van, nem csak arrol, hogy Magyarorszaghoz kepest hogy allunk. Meg jo, hogy nekem akkor fontosabb volt, mikor kel es megy le a Nap, mint hogy tenylegesen hanyat mutat a vekker.

    Ja, es a slusszpoen. Az Uj-Del-Walesben levo Broken Hill nevu kisvaros a tobb szaz kilometerrel odebb levo Del-Ausztralia fel oraval eltolt idoszamitasat hasznalja. Kerdem a helyi motel recepciosat, hogy itt mi a szokas? Mondja: ah, semmi kulonos..50 kilometerre innen mar nyugodtan allitsa at az orat az uj-del-walesi idozonara.

    Es most jon az ominozus „Milyen nap van most?” kerdes 😀

  2. Szoptam is vele egész Szombat-Vasárnap éjszaka, meg még most is kárelhárítok a kollégáim után.

  3. Csak sajnos jó rendszerek üzemeltetéséből nehezebb megélni…

  4. Gorge Vernon Hudson uj szo? A google csak ezt a postot dobja ki 🙂

  5. Használd az agyad!

    pl. próbáld úgy hogy George Vernon Hudson

  6. Palimadár fenn az égen…
    avagy:
    Ez itt kérem a balekintézet? 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.