2degrees – az új mobilszolgáltató

Februárban már pedzegettem, hogy jön egy harmadik szereplő a zátony mobilpiacára, mindenféle pénzes befektetővel a háta mögött. Célegyenesben vannak, már az indulási időpont is megvan.

2degrees

Az NZ Communications nevű cég már a brandet is kitalálta, az új hálózat a 2degree névre hallgat majd. A név eredetéről érdekes módon, a David Farrar által írott Kiwiblogból téjékozódhatunk, ami igen jól példázza, hogy a minőségi webes tartalom képes komolyan menifesztálódni a világban. A Kiwiblogot amúgy is szeretettel ajánlom a zátony irán érdeklődőknek, politika, közélet, események héttere, összefüggések, igen aktív és finom darab.

De kanyarodjunk vissza a mobiltelefóniához, hiszen amúgy is szem előtt van a téma, a sajtóban napok óta megy némi hiszti, hogy a 3G szolgáltatásokkal felvértezett hálózatok hogyan zavarják egymást. Az erről szóló tudósítások közé esett be az új hálózat friss híre, miszerint a szolgáltatást augusztusban megindítják Aucklandban. Webszájtjuk már van.

A cég már túl van a 300 telepített cellán és az elköltött 250 millió dolláron, igy az aucklandi kezdés után hamar jön Wellington és Chirstchurch, az ország többi részén az ügyfelek a vodával kötött roaming szerződés alapján lesznek képesek fogadni és kezdeményezni hívásokat. (a belföldi hálózatok közötti roaming költséget az állam lekényszerítette 12 centre nemrég)

Mike Reynolds
Mike Reynolds

Mike Reynolds, (CEO) nem nagyon válaszolt a technológiai kérdésekre, azzal érvelve, hogy mindhárom szolgáltató ugyanazt a technológiát használja (a Telecom is GSM most már – pszerk.), tehát a dolog nem arról szól, hogy mekkora a letöltési sebesség a versenytársaknál, hiszen mindenütt ugyanaz. Ő a különbséget a cégméretben és az ügyfelekkel való bánásmódban látja:

Új-Zélandon majdnem mindenkinek van mobiltelefonja, de a magas árak miatt majdnem minden más országnál kevesebbet használják az emberek a készülékeiket. A piackutatásunk szerint a kiwiknek elegük van a hosszú hűségszerződésekből, a más hálózatba való telefonálás magas áraitól.

Kulcsszavunk az érték. A piacon az árak nagyon magasak, itt van mozgásterünk, ha technikailag ugyanazt ajánljuk, mint a Vodafone vagy a Telecom.

Egyelőre sem az árakról, sem a készülékekről, szolgáltatásról nem kaphatunk pontos infót, a cég nyilván nem akarja, hogy a nagyok aláígérjenek. minden amit tudunk, hogy a rendszer 2/3G lesz, aki vodáról vált annak csak egy új sim-kártya kell, az új szolgáltató ügyfeleinek 022 lesz a körzetszáma, ám megtarthatják a régi számukat is, ha akarják, függetlenül attól, hogy Vodafone, TelstraClear Vagy Telecom előfizetők voltak eddig.

buttonsubmit-over

Honlapon – az évszázad legnagyobb SUBMIT gombja mellett, ami nekem mondjuk nem is működött – letölthetünk egy rövid összefoglalót a cégről és a szolgáltatásról, és regisztrálhatjuk magunkat, hogy legott szóljanak, ha lesz valami újdonság, egyebekben nem sok információval szolgál. Messze még augusztus.

Egy hozzászólás “2degrees – az új mobilszolgáltató” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.