Kirándulás – Kauri Point Domain

A királynő őnagysága hivatalos szülinapja volt most hétfőn, ennek ellenére jó idő volt, úgyhogy elmentünk sétálni.

kauripark-domain

Túl messzire nem merészkedtünk azért, egyrészt mert csalóka volt az idő, másrészt meg minek. A Kauri Point Domain egy köpésre van tőlünk és vannak benne (közepesen)bazi nagy kaurifák meg minden egyéb erdőkellék. A Fernglen nevű arborétumnál parkoltunk, majd átcsörtettünk a susnyáson, hogy elérjük egy kellemes erdei sétával a Kauri Pointhoz vivő utacskát.

kauripark-map

Az erdő maga is szép nagyon, ráadásul hétágra sütött a nap is, jólesett a kaurik között lófrálni, annak ellenére, hogy eléggé saras volt minden. Biztos ritkán mosnak fel. Az viszont nagyon vicces volt, hogy körben mindenfelé laknak a népek, jár a kukásautó és az egész tulajdonképpen egy olyan erdő amit elfelejtettek kiirtani, hogy felparcellázzák, most meg már szerencsére nem lehet.

kauripark-susnya

Akinek van kedve, az nézegesse meg a guglimapon a szatellitfotókat, mert nemrég lecserélték a régi képeket frissebbekre és igen részletgazdag, éles képeken lehet nézegetni, hogy hol járkáltunk (az egész North Shore újra van fotózva, klafa). Nagy, kidőlt fa a mangrove mocsárban, Kauri Point. Itt egy fiatal kauri, ni:

kauripark-kauri

A Kauri Poin Domain egy nagy, jobbára érintetlen erdő, a kényelmes sétaút pedig kivisz a tengerig, ahol a Kauri Pointon álldogálva megtekinthetjük a Te Atatu félszigetet, rajta az apartmanházzal, amiben Pukkék laktak régebben. Nagyon szép, jobbára kék az egész meg rohadtul fújt a szél, úgyhogy ott nem sokat ácsorogtunk. Nej bakancsa viszont szétmállott.

kauripark-galoca

Ellenben ilyen vidám gombákból volt rengeteg, a sámánok és hányni imádók kedvence, nem beszélve arról, hogy szinte minden gyermekkönyvben ez a minta a gomba, mint olyan illusztrálására, ez a gomba képi szinonímája, nem csoda, hogy a jellemfejlődés során beépül az asszociációs bázisba és a gomba szó felfogásának pillanatában megjelenik az áldozat előtt valami aminek piros a kalapja, fehér pöttyökkel. Jó, tudom, a csiperke lerajzolva meg ingerszegény gyerekkort okoz, de inkább legyek kicsit passzívabb, mint ne legyen májam.

kauripark-fa

A táj, a gombák és egymás fotózása után szépen visszasétáltunk, a Fernglent majd egy külön kirándulással nézzük meg. Ez is nagyon kellemes volt, köszönhetően a társaságnak, a szép időnek, szüleinknek, és küldöm mindenkinek, aki szereti.

3 hozzászólás “Kirándulás – Kauri Point Domain” bejegyzéshez

  1. Annyit fűznék hozzá, hogy nem a susnyáson keltünk át, hanem a Kauri Park Reserve csücskén.

    Többi helyes. Nagyjából:)

  2. A királynő hivatalos születésnapja volt, de ennek ellenére szép idő volt? A királynő szülinapján rossz időnek kell lennie? 😀 Jajjjj 🙂
    Gombás vicc:
    – Ki az abszolút rendőr?
    – Aki letartóztatja a gyilkosgalócát.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.