PS3 – Super Stardust HD

A 2.8-as frissítés letöltése után kicsit körülnéztem a storeban, hogy mifene játékok jelentek meg a közelmúltban. Sok érdekes mellett (kell a békás-golyós Zuma és a Burn Zombie, Burn!) felfedeztem egy klasszikus átiratát egy mégklasszikusabbnak, amit nem egészen négy dollárokért vesztegettek : Super Stardust HD.

sshd-titleAz arcade játékok kedvelői biztosan ismerik a régi asteroids játékot, annak a 3D remake-je az SSHD. A feladatunk pofonegyszerű, egy bolygóra kell vigyáznunk úgy, hogy mindent szanaszéjjel lövünk, amit csak meglátunk. Az arcade játékok nagyjából mind erről szólnak, ez pedig egy példaértékű megoldás. Mérhetetlenül nagyszámú ellenfelet kell leküzdenünk, a rendelkezésünkre álló négy különböző fegyverrel.

sshd-ingame3

Az első a sziklazúzó (zöld skulók) a másik az aranyolvasztó (piros lángszóró) a harmadik pedig a jégtörő (kék skulók).  Ha szorongattatotságunk már elviselhetetlen, akkor van nálunk egy bomba is, azzal le lehet radírozni a fél pályát, de ezzel takarékosan kell bánnunk. A ránk forduló aszteroidák között vannak zöldek is, ha ezeket szétljük, akkor véletlenszerűen kapunk pontokat, bombákat, vagy a fegyvereink hatékonyságát növelő stuffokat, pajzsot. Ha már előrehaladott állapotban vagyunk, akkor időnként kaphatunk tartalék hajókat is, mert eleinte fogy ám a járgány és gyorsan elérjük a gémóver feliratot.

sshd-ingame1

A bolygóra törők eliminálása nem triviális, az irányítást szokni kell, a kontroller bal jostickja irányítja a hajót, a jobb pedig a lövés irányát. Eleinte ez roppant zavaró, és számos gémóvert köszönhetünk neki, de amikor belejöttünk, akkor remekül manőverezhetünk és csilliómillió pontokat szerezhetünk, ha ráált a szemünk a gömbhéjen való mozgásra.

sshd-ingame2

A HD minőségtől az egész nagyon élvezetes, nagyon mozgalmas, színek, és vannak kicsit gondolkodósabb részek is, de azért kisdoktori fokozat alatt is szuper játékélmény a folyamatos hentelés. Egy kis extra, hogy ha meguntuk a gyári zenét az igázás alatt, akkor a játék beállításaiban választhatunk a saját, már a konzolon levő zenéink közül is, ennek köszönhetően én Art Blakey and the Jazz Messengers zenéjére pusztítottam az ellent, ami lényegesen sokat dobott az amúgy sem unalmas játékon. A játékmenetről itt megnézhettek egy faja kis videot, elég jól érzékelteti a tempót, de a tecsőn is van számos mozgókép a témában.

Verdikt: musthave, NZD 3,95-ért, de az eredeti tízdolláros árat is megérte volna 🙂

Egy hozzászólás “PS3 – Super Stardust HD” bejegyzéshez

  1. Jaj, de nagyon birtam annak idejen Amigan a Stardustot! Az akkori jatekokhoz kepest nagyon latvanyos volt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.