2degrees – nyitás

Az új szolgáltató egyre erősebben érezteti a jelenlétét és öröm nézni, ahogy az egyelőre nem szokványos marketing és kommunikációs eszközöket használja. Sőt, már árakat is tudunk.

2degrees

Csak eljött az augusztus, az új cég a lovak közé csap, mindjárt beindul a szolgáltatás, az árak elég meglepőek, de ez van. Szerény véleményem szerint a 9 centes sms-re bukik majd a nép, mint az a bizonyos gyöngytyúk, a megánként fél dollár internet viszont nem tűnik annyira szépnek, bár a többiek ajánlatait is alaposan át kell nézni.

A lefedettség rendben van, legalábbis a nagyvárosokban biztos frankó, hát majd meglátjuk, hogy hogy közdenek meg a csapból is ömlő új telecom hálózattal. A 2degreesnél percalapú számolás van, az adatforgalmat pedig 5k-s egységenként számlázzák.

2degree-partners

Ahogy ígérték, nincs hűségszerződés, ellenben van webshop, ahol ráadásul most korlátozott ideig ingyen szállítják ki a megrendelt dolgokat. A webáruházban csak NZ bank által kiállított kártyával fizethetünk, ha elmúltunk 18 évesek. Sim kártyát vagy simet és telefont együtt vásárolhatunk különböző partnereknél, ha a listát nézzük, gyakorlatilag  közértben, benyakúton…

Telecom-Logo

Mindez szép és jó, tényleg nem hangzik rosszul, de a többi szolgáltató sem tétlenkedett, mialatt a 2degrees fabrikálta a maga kis cégét. A telecom nem is túl durva postpaid árakat kínál, és ez már nem az ergya, régi hálózat, hanem becsületes mobilhálózat, sőt az új XT nevű hálózata (3G) is szépen hízik, mondjuk itt Aucklandban és a környező vizeken el lehet kavincolni vele, ami azt jelenti, hogy a Rangitoto előtt ringatózó csónakunkban nézhetünk youtube videókat. Az XT becenevű hálózatra most vadul csábítgatják a népeket, megtarthatjuk a számunkat, meg hozhatjuk az iphone-unkat, amit csak az ember álmodni akar.

vodafone-logo

A voda is kénytelen volt kicsit odaverni magát, a harmadik szereplő eléggé megkavarta a látszólag nyugodt piacot. Az Easy csomagjai állítólag a valaha látott legkedvezőbbek, hát azért olvassuk el figyelmesen az apróbetűket, ha kimegyünk a havi perckeretből, akkor egy dollárz körüli percdíjak jelennek meg. A Talker csomagjuk viszont egészen emészthető, legalábbis nekünk szinte minden ismerősünk és barátunk voda ügyfél, akiket ezzel ingyen hivogathatnánk naphosszat.

Nagyon érdekes lesz nézni, hogy miképp változik a piac, az árak és a szolgáltatások, mert a hosszú évek alatt a népet leszoktatták a beszédcélú mobiltelefóniától és most remekül mennek az 1000, 1500, sőt, 2000 sms-t tartalmazó csomagok. Havi kétezer sms, helló, mi?

2degrees árak:

Calls to New Zealand mobiles & landlines 44c / min
Texts to New Zealand mobiles 9c each
Picture messages to anywhere in the world 50c each
Getting your voicemail 20c / call
Using the mobile internet 50c / MB
Calls to 200 (2degrees care) Free
018 Directory Enquiries $1.00 / call
0172 International Directory $1.95 / call
0800 and 0508 Toll free calls Free

12 hozzászólás “2degrees – nyitás” bejegyzéshez

 1. Pre-pay viszonylatban azert nem rosszak eze az arak, ugy kb. fele annyi, mint a masik ket szolgaltatonal!

  A lefedettseg meg jo hogy 97%, amikor a Vodan roamingolnak, ha nincs eppen a kornyeken sajat tererejuk 🙂

 2. na de a fogyasztót nem nagyon érdekli, hogy hol rómingoz, ha jó áron teheti. és mondjuk dufla annyit ugathat adott lóvéból, akkor menni fog a 2d-hez

 3. A kétszer annyi még hagyján lenne. Én váltok üstöllést.
  Ha megnézed jobban az ajánlatukat, akkor látod, hogy ha legalább 20 dollár értékben feltöltöd az egyenleged, akkor a hálózaton belüli, és minden vonalas szám hívása csak 22 centbe kerül, plusz kapsz még 100 SMS-t is ingyen.
  A 22 cent sem a világ legjobb ajánlata, de kezd hasonlítani a kulturált árakra.

 4. Jól látja Hobe, ez nekem is egy elég erős megkötés, még a hazai hívásokért sem szólnak…

 5. Pappitó: Lenne egy gyors technikai kérdésem, ha elbaszom a napot, merthogy nem mindig pontosan vonom le azt a 17-18? órát és elvész a szöveg, akkor van valamilyen mód a visszavarázsolására?
  Ez egy elég szomorú hiba itt, volt már hogy nem volt időm visszagépelni a hozzászólást.

 6. Zsoltnak egy tanács: én mindig kimásolom a vágólapra a begépelt szöveget, és csak utána gyakorlok a napokkal, ha nem sikerül elsőre eltalálnom, akkor csak beillesztem a már kész szöveget, így harmadik próbálkozásra általában sikerül eltalálnom, hogy milyen nap van.

 7. Zsolt, hát aki ingyé beszél annak nem kérdés, de az úgyse célcsoport 🙂

  a szerver kaliforniában van, azt kell matekolni. elvileg vissza kéne kapnod a szöveget, ha nem találod el a napot, ha nem, akkor nincs tippem, sajna…

 8. Most en vagyok a hulye vagy Stirlicnek koszontem zdrasztvujtyet?

  Szerintem meg mindig a Voda Motormouth a legjobb. 40 petakert kapok 200 ingyen Voda2Voda percet, 200 smst. Igaz a vonalas meg a Telecom draga, de a vonalasra ott a vonalas telefon Telecomja meg csak a nyugdijasoknak van. Altalaban $41 dollar korul meguszok egy honapot.
  Vonalasra meg ott van a Telecom asszem $105-ert amibe van telefon Auckland ingyen (ugye mi ebbol a szempontbol videk vagyunk), internet unlimited (hihi) speed es 10GB forgalom. Igy 140valahany ujzelandi forintbol megvan a tele es cyber kommunikacio.

  Ha tudsz jobbat lecci ne tartsd vissza, erdekel.

 9. Igen, csak a voda motormussz az post-paid szisztéma, szerződéssel meg minden kutyafaszával. Ezekhez meg bemégy, veszed húsz forintér a zsugát és ugatol 44centért amennyit akarsz. Vagy 22-ért.

  Egyébként nekünk 99-ért van vonalas+net és minden vezetékest, még titeket is ingyé’ hívunk. Unlimited Tibb opció 🙂

  Mellesleg szerződéses kalandból tényleg a motormussz a penge, ha nem köll snúrlóz internet a zsebedbe, csak ugázol meg sms-t írsz, mint a tinik.

 10. Neked azert van 99-ert, mert varosi vagy!
  A motoreger (mausz, hihi) igaz, hogy szerzodeses, de ha akarom, holnap eldobom. Mobil internet meg itten a pu13taban egyszeruen nincs. Meg a voice is neha olyan mint a regi szep idokben a Westel 450-en beszelgetes elso 5 perce: ||: hallasz? en hallak. most en is hallak. hallo? ott vagy? nem hallak :||

 11. Tibb: Én akárhogy számolom, a havi 40 petákos Vodád vacakabb, mint a 2degree.
  Gyors számítások:

  Egy perc saját hálózaton belül:
  Voda: 20 cent
  2D: 22 cent

  Egy perc tetszőleges vonalas hálózatba:
  Voda: sok (89 cent?)
  2D: 22 cent

  Egy perc másik mobilhálózatba:
  Voda: sok(89 cent?)
  2D: 44 cent

  Az SMS ugyanannyi, a Voda negyvenért ad 200-at, a 2D 20-ért ad 100-at.
  Mindent összevetve, úgy látom a 2D még a nem prepaid kategóriában is versenyképes.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.