2degrees in business

A zátony friss mobilszolgáltatóját már emlegettem a blogban, sőt, azóta a szerkesztőség is az ügyfelük lett, az első fél évet nem is csinálták rosszul.

A kiwi piac is általában erősen árérzékeny, a kiwikben fellelhető egy meglehetősen erős skót vonás (na jó, ha a piát nézem, akkor kettő) úgyhogy talán nem véletlen, hogy a szépen kartellezett mobilpiacon a Voda-Telecom árak alá lőni okos dolog volt. A 2degrees egyértelműen az alcsonyabb árakkal kampányolt és nem sikertelenül.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a Telecom időközben beindította az XT nevű hálózatát, amellyel inkább az üzleti felhasználókat célozta meg. Ugyanakkor pár hete súlyos hálózatkimaradást kellett megélniük, az XT bizonyos területeken napokig nem volt elérhető, amit a két másik szolgáltató ki is használt, vicces reklámokkal találkozhattunk.

A 2degrees hat hónap alatt 206ezer ügyfelet szerzett, köszönhetően a viszonylag jó árainak és az egyszerű számhordozhatóságnak, és a topup kedvezményeknek, no meg annak, hogy benzinkutakon, közértekben is hozzájuthatunk telefonhoz vagy feltöltéshez. Annak ellenére, hogy a cég a prepaid piacot célozta, nem is rossz eredmény, bebizonyosodni látszik, hogy a magasan tartott árakat nem szeretik a vásárlók, a mobiljaikat pedig használni akarják.

4 hozzászólás “2degrees in business” bejegyzéshez

  1. Az XT-nek nem csak par hete, hanem decemberben is volt sulyos leallasa. Aztan ma delutan megint, amibe a berendezest szallito ceg NZ CEO-ja gyorsan bele is bukott:

    ww.stuff.co.nz/national/3359891/New-XT-network-failure-affects-customers-south-of-Taupo

    ww.stuff.co.nz/business/industries/3361172/Alcatel-Lucent-NZ-CEO-quits

  2. Nem-nem! Viszont nalunk is be van fosva mindenki, nehogy akar 3 masodperc leallas is legyen 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.