23-13-3

Van itten ez az autóflottilla, amit fenttartunk, 33%-al túlteljesítve saját igényeinket. Nem is volna ezzel baj, csak kissé elfigyelmetlenkedtük a dolgot, most meg jöhet a maceratúra.

Van ugye a dömper, a gyösz meg a szürkeautó, ami összességében egy kicsit sok, még, ha hárman vagyunk is. Valami homályos oknál fogva meg voltunk győződve arról, hogy a szürkének április huszonharmadikán jár le a műszakija, a regot meg kiküldik, hogy fizesd be, az rendben van, azt tudtuk a levélből, hogy tizenharmadika.

A kisautót elvittem olajcserére, még mondtam is a szerelőbácsinak, hogy számítson egy műszakira a következő hetekben, mondta jó. Mit is mondott volna? A regot megpróbáltam kifizetni a neten keresztül, de nem sikerült, mert aszonta a szisztéma, hogy lejárt a műszaki, és amíg nincs műszaki, addig rego se. Mivel rego nélkül nem állhat kinn az autó közterületen, behoztam a kertbe szegényt.

Na, ha már benne ültem, gyorsan megnéztem a matricát és hát végül is csak húsz napot tévedtünk, a műszaki harmadikán járt le. Csába. A törvény azt mondja, hogy ilyen állapotban (lejárt műszaki és rego) egyetlen esetben vehetünk részt a forgalomban, ha éppen műszakira visszük a járművet, én ezzel a lehetőséggel fogok élni, nincs más választásunk.

Aztán, ha megvan a műszaki, akkor jöhet a rego, azt bőkezűen megmérem 3 hónapra, majd megy fel a kocsi a trademe-re, ahol él a hüvelykujjszabály, miszerint amin van rego meg műszaki az ér minimum ezret. Remélem is, mert annyit amúgy is ér az autó, pompás darab és a közel két év alatt tényleg nem kért semmi mást, csak a szokásos olajcserét.

4 hozzászólás “23-13-3” bejegyzéshez

  1. Na végre, már azt hittem, bedugultál. Még, sokat hamar.

  2. Autóflotta? hanyatló nyugat ópiuma? Folyassák a vizet, égetik a villanyt és még panaszkolódnak is? Három kocsival? Nocsak!

    A kötelező adminisztráció kijön-e abból az aezerből, amit a trademe-n kapol érte?

  3. a wof 30-50 dollárz kb, a rego meg három hónapra 67,67 dollárzok

    csak kapjam mán az ezerest!

    (szerdán megy a wofba a jármű)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.