évnyitó

Nagyjából két hetes kimaradás után ismét a fedélzeten a szerekesztőség, az évvégi és újévi mindenfélén fussunk át gyorsan.

A karácsony-újévi mókasorozat a meghibásodott bojlerrel kezdődött, amely lassan, de kitartóan áztatta el a fél lakást. Jól tippelhető, hogy december huszonharmadikán milyen eséllyel lehet egy vízszerelőt keríteni úgy, hogy a landlord Rotoruán a nyaralóban mereszti, minden zárva van, a szakik pedig már a karácsonyi barbi preberúgós fázisában vannak. A hendimeni ugyan jött, feltépegette ittott a szőnyeget és megnyugtatott, hogy a két ünnep között biztos lesz valaki aki megoldja.

Ebben igaza is lett, jött egy másik arc, aki hozott egy új bojlert a régi helyett, ami tényleg régi volt, az állapotából ítélve még von Tempsky lábvizét is ezzel melegítették a maori harcok idején. Az új viszont tök szép, vagyis pont ugyanolyan, csak tiszta és van rajta csomó matrica, hogy milyen energiatakarékos – ami természetesen nem jelenti azt, hogy a belevezető csövek szigetelve lennének, de még 8-10 év és simán képesek lesznek a kiwik gyártani valami majdnem olyan hőtartót, mint a Hajdúsági Iparművek tudott kilencszáznyolcvankettőben. Ugye nem kell mondanom, hogy a teli bojlert megemelni nem lehet, így a koma a régiből a vizet leeresztette a ház alá… mindegy, megoldódott.

Még a bojlerkrízis alatt lezajlott a harmadik káposztarendezvény, soksokan eljöttek és mindenfélét csináltak és elfogyott a káposzta is, mindenkinek örültünk, aki el tudott jönni, ismételten köszönjük szépen, mi nagyon jól éreztük magunkat.

Némi előzetes szervezés után, az év második napján felcsücsültünk a repülőgépre és elmentünk Brisbane-be egy hétre pihenni és kirándulni. Erről majd később lesznek külön posztok, pláne, mert amint kitettük a lábunkat a városból, azt elöntötte a víz, amivel már korábban is küszködtek a queenslandiek, elég rossz a helyzet arrafelé most, de erről az ojságokból tájékozódhattok.

A héten szerencsésen nyilatkoztunk magánnyugdíj ügyben, számunkra nem célszerű visszamenni az állami rendszerbe, tekintve, hogy Mo-n nem képződik jövedelmünk, nem számolódnak a szolgálati éveink és az eddigi megtakarításainkra igényt fogunk tartani, ha eljön az ideje. A nyilatkozás elég sajátos módon zajlott, a helyi külképviselet sem volt jól informálva, ám végül ez is elrendeződni látszik, legalábbis az a fele, amelyre nekünk hatásunk lehet, a szabályok, részletek persze nincsenek kidolgozva, aki pedig a magyar viszonyok között ellát egy év távolába az csal vagy porokat szed.

Stay tuned.

3 hozzászólás “évnyitó” bejegyzéshez

  1. Aki azt merészeli állítani magáról, hogy csak egy hónapot képes előrelátni, az is csal! Vagy politikus a nagy kupola alatt jelenleg… És a kettő nem zárja ki egymást…

  2. na végre hallani rólatok, már azt hittem megártott a nyári szabadsággal kombinált karácsony-szilveszter 🙂
    azért ez elég betegen hangzik, nem? 😀

  3. Nnna, boldog újat.

    (Észrevettem, hogy a blogolástól el lehet szokni, de mások blogjainak olvasásától nem.)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.