Kert – paprikaparadicsom

A veteményben súlyos utóvédharcok folynak, napról napra változik a helyzet, az utánpótlási vonalak egyelőre biztosítottak. Végjáték.

A paradicsomok és a paprikák gőzerővel dolgoznak, az időjárás kellemes meleg (néha túl is) és van csapadék is, szóval minden a helyén van. A paradicsomot aljasul támadják valami férgek, a termés kb. egyötödébe mászik bele valami, de már nem akarnék igazán vegyi fegyvereket bevetni ellenük, ezt a növény most már meg kell oldja bicepszből. Struggle for life, nincs lógás, nem mindent a fölműves fog megoldani. A termés egyébként igen finom, vékonyhéjú és lében gazdag. Arról sejtésem nincs, hogy miért nem egyszerre pirosodnak be a parik, miért vannak tökzöld és tökpiros fürtök, de hát ideje van, mása sincsen, majd elpirul mind.

A paprika már érdekesebb, az első hullám után kicsit megrogyott a termelékenységi mutató, majd újra meglódult a gépsor és hozza a paprikákat szépen. Ez a klasszikus zöldpaprika (tévé, hehe) legalábbis a három tőből egy biztos, a másik kettő még csak felkészült a leadásra, de szép reményekkel kecsegtet. Ha már mindent leszüreteltünk, akkor erre a szezonra be is zár a birtok a következő tavaszig. Most még kivárunk, mert ha sikerül némi szinkronba jönnie a résztvevőknek, akkor lecsót főzök belőlük.

14 hozzászólás “Kert – paprikaparadicsom” bejegyzéshez

  1. Ne legyen mar ebbol a szep paprikabol lecso! Legyen belole inkabb paprika a kolbasz melle pentek este!

  2. ezt a gyönyörű zöldpaprikát vétek lecsóba aprítani, jól mondja hobe, ennek kolbász, szalonna mellett a helye! 🙂
    lecsóba meg vegyél sárgát!

  3. A levelét vírus támadta meg, jövőre másik vetőmagot, vagy palántát kell szerezni, és ebbe a földbe inkább pár évig nem kéne vetni.
    Amúgy teljesen fasza áru, lecsót csinálnék én is, alá szalonnát, bele kolbászt, mindenkinek igaza lenne.

  4. Én pedig a nagyon finom lecsós szeletet ajánlom hagymakarikákkal! Bár a kolbász nem hozzávaló… A minap ettem éppen, bár ehun magyarhonban pillanatnyilag csillagászati áron érhető el a paprika. De megkívántam na…!

    1. Ilyenkor kell rutinosan elővenni a nyáron eltett lecsót. Kolbász pirít, lecsó ráönt, összerottyant, tojás bele. Friss, foszlós fejér kenyér, kitálal, örül. Szumma 10 perc, finom vacsi. Attól tartok, ma rá is megyek egy ilyenre, hogy némi magyaros táplálékkal ellensúlyozzam a tegnapelőtt hekkelt thai-idegen (he-he), csireket, ami azért egyes fel-eltűnő ismeretségek szerint is megért egy misét, valamint a leggyanakvóbb fogyasztók (a két gyerek) is megette, pedig elég jelentős bazsalikom és csili volt benne.

  5. Hát parizert kapni-e felétek? Mert illye szép paprika-paradicsomból vajas kenyeret kell enni vastag szelet parizerrel, mint Miskolctapolcán.

    Persze ekkernek is igaza van, csak arra kell vigyázni, hogy sok legyen a szalonna, meg a kalbász 🙂

    1. Parizer van a horvat boltban, nem azzal van a baj, hanem a kenyerrel 🙁

        1. OK, akkor holnap hozzad a paprikat meg a kenyeret, en meg viszem a parizert 😉

  6. dear pappito, hol találok hozzád e-mail kontaktot? kérdésem volna, már ha nemzavarok

    szenkju

  7. Szia pappito!

    Eszembe jutott, h te Új-Zélandon élsz. Ha nem baj megkérdezem, hogy vagytok, nem érintett benneteket a földrengés? Minden ok arra felé?

    Üdv:
    klarky

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.