Kert – paprikák

Az időjárás továbbra is hülyőke kicsit, szegény paprikák igyekeznek, megteszik, amit tudnak, de azért picivel több napsütést elbírnának. Azért vannak jelek.

Az mindenképpen vidámságra ad okot, hogy a növénykék, bár csekély magasságúak, szaporán virágoznak és egyre több kis terméskezdemény jelenik meg rajtuk. A keresztbeporzásna egyelőre nem sok nyoma van, remélem így is marad, a hat tő TV egészen belendült, a magányos HE viszont csak most kezdi növeszteni a kis kapszaicin-bombáit.

Pillanatnyilag elég nehéz hinni abban, hogy ezekből lecsó lesz, de az állomány viszonylag egészségesnek tűnik, ma végignéztem egy csomó paprikabetegséget, de egyelőre egyiket sem vélem felfedezni a növényeken, pedig egészen rettenetesek is vannak, nem is gondolná az ember, mi minden képes leselkedni szegény paprikákra.

Általánosan elmondható, hogy a termés kicsit zöldebb, mint sárga, de azért reménykeltő, végül is a szerb is zöldet árul magyar paprika néven és abból is rendes lecsót lehet főzni. Na majd meglátjuk.