Zöld Fényről és egyebekről

Talán feltűnt a kedves olvasóközönségnek, hogy a blog átment lexikon formátumba, és kb. a lexikonok frissítési gyakoriságával újul meg. Ennek a jelenségnek van magyarázata, ám ennek megjelentetésétől eltekintünk.

zoldfeny

Van szerencsénk közölni azonban, hogy a szerkesztőség helyet változtatott, és feladva korábbi  helyzetét, immár új helyszínen nem írja a blogot. A házvásárlás viszontagságairól inkább nem értekeznék, ellenben a folyamatnak voltak érdekes részletei is.

Elsősorban az, hogy miután előkerült a kiszemelt ingatlan, és megkezdődött az ügyintézkedés, szinte az egész folyamatot az okostelefonomon intéztem, ideértve mindenfajta kapcsolattartást az ügyvéddel, két ingatlanügynökkel, a mortgage brókerrel és a bankkal lefolytatottakat is, és számomra is meglepő módon minden flottul ment. Dokumentumok jöttek-mentek, mentődtek a felhőbe, osztódtak meg a nejjel, a folyamat pár zökkenője viszonylag gyorsan kisimult, kösznöhetően az azonnali kommunikációs lehetőségeknek. Személyesen két alkalommal kellett aláírni, egyszer a banknál és egyszer a közjegyzőnél, utóbbi szolgáltatás ingyenesen jár a zátonylakóknak.

A költözést megelőzően jeleztem az általunk használt villanyműveknek és az internet/telefoncégnek, hogy mit szeretnék és mikor, nem mondom, hogy nem volt némi aggodalom a szívünkben, köszönhetően a pár évvel ezelőtti kellemtlen tapasztalatoknak. A kihívás kedvéért csupán a szombati költözést megelőző szerdán hívtam fel a villanycéget, elmesélve, hogy mikor honnan és hova költözünk és szeretnénk, ha továbbra is ellátnának bennünket szorgos elektronokkal és az ezzel járó villanyszámlával, mire a kedves hölgy közölte, hogy oké, leírta, ne aggódjak.

A telecomnál rendszeresítve van egy külön form a webszájtjukon a költözködők számára, ezt kitöltöttem, majd kaptam egy levelet valakitől, hogy ezt ők megkapták, köszönik alássan, majd szólnak.

A költözés napján, kb. tizenegy órakor kaptam egy sms-t a telecomtól, hogy részükről a probléma megoldva, ha bedugom a telefonom és a modemem, akkor dőlni fog a zöld fény, hát ezt technikai okokból késő délutánig nem tudtam megtenni, akkor viszont tényleg összedugtam mindent, ahogy a régi helyen volt, és jött is a zöld fény.

A villannyal még egyszerűbb volt, mert nem kellett csinálnom semmit, amit szombat reggeltől mutat a villanyóra, az az enyém, a régi helyen meg kértük, hogy még 2 napig ne kapcsolják le az ampert, mert oda még visszamentünk takarítani. Két nap után küldtek egy számlát a régi helyről és kész. Mindez messze az elvárásaim felett zajlott, azért titokban számítottam mindenféle csúszásokra és eltolásokra. Na de, hátha a vízművek majd elront valamit!

14 hozzászólás “Zöld Fényről és egyebekről” bejegyzéshez

  1. kb 10 perccel lakunk arrébb, cca. 5km légvonalban, de tudok egy rövidebb utat az erdőn keresztül 🙂 Még mindig North Shore.

   1. :)))

    (ha nem írok milyennapot, akkor nem működik a Goback, csakmondom)

 1. remélem kapunk azért részletes ismertetőt az új-zélandi ingatlan adásvételek, hivatalok és eljárások rettenetes buktatóiról 😉

 2. Szia!
  Nem mondhatnám, hogy mostanában bármidet is kommenteltem vóna, de mostan pótolok… 🙂
  Az utóbbi időben azon törpöltem többször is, hogy mely Magyarhonból származó zátonylakók költöznek legelébb brand new otthonukba. Úgy tűnik ti volnátok azok. Gratulálok! Azér’ egy posztot toljál majd fel, légyszí’, hogyan s miként tengetitek manapság mindennapjaitok. Úgy értem kíváncsi volnék az új otthonra, na!

  1. mert nincs openID-d és/vagy nem regisztráltál vagy nincs wp azonosítód vagy valami ilyesmi, és ilyenkor sorsol neked egyet a szörnygenerátor 🙂

 3. Na, bejött amire számítottam. 😀
  Őszintén bevallom, régen jártam felétek, és gondoltam erre a kommentemre ráharapnak, akiknek rá kell. 🙂 És bejött! Már téged is meglátogattalak, Scarpetta!

 4. Azért majd kapunk egy housewarming posztot is?
  MEg egy zserbó update-et 😉

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.