[Covid-19] karanténiskola

Ma a gyerekek visszamentek az iskolába. Ami most a szobájukban van.

A kisebbik még általánosba jár, tegnap a szülők kaptak egy alapos ismertetőt Zoom-on keresztül, hogy hogyan fog menni ez a távtanulás, érdekes szülői értekezlet volt az biztos. A gyerek eddig is Google Classroom-ot használt az iskolában, most ezen keresztül kap feladatokat meg gyakorlatokat amiket el kell végeznie és a tanárja le tudja csekkelni mi hogyan sikerült és újabb kihívásokat tud posztolni neki.

A középiskolás gyerek szintén Google Classroomon keresztül fog okosodni, ahogy eddig, minden kedden és csütörtökön kap újabb feladatokat és tanulnivalót a tantestülettől, de ő azért komolyabbakat. Napi néhány órára biztos le lesz kötve. Egyelőre senkinek nincs fogalma arról, hogy meddig nem működhetnek az sikolák a szokásos módon.

Nem tudom mennyire lesz ez komoly és melyik iskola hogyan fog távoktatni, nem minden gyereknek van saját eszköze amin dolgozhat és általában azokban az iskolákban, ahol nincs minden gyereknek saját, ott az iskola is korlátozott számban rendelkezik kölcsönadható eszközökkel. Az elmúlt két hétben rengeteg tanár dolgozott azon, hogy működő távoktatást eszkábáljon össze, hát most majd kiderül élesben mi lett ebből. Egyelőre itt tartunk:

2 hozzászólás “[Covid-19] karanténiskola” bejegyzéshez

 1. Szia, a google classroom akkor valami központi intézkedés ott? Vagy csak véletlen hogy mindkettőnél azt használják?

  Itthon teljesen rapszódikus, tanártól függ (amennyire láttam a tanárok jelentős részénél még nem is attól hogy melyikben van otthon, mert egyáltalán nincs egyikben sem, hanem kb. hogy melyikkel kezdett próbálkozni egyáltalán)

  1. a vírus előtt is Google Classroom volt minden iskolában amibe a kölykök jártak/járnak.
   A nagyobbik végigcsinálta az áltisit meg az intermediate iskolát egy chromebookal, a középiskolában kellett neki rendes laptop. A kicsi még chromebookal nyomja. Az iskola ad saját accountot amivel a google classroomot elérik, azon kapják az assignmenteket meg értékeléseket meg mindenfélét.
   Nem tudom, hogy ez központi döntése-e vagy iskolája válogatja. Most, hogy remote iskola van, kissé változatosabb a kép, mert a google csak most csinálta meg multi-userre a google meet-et

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

%d bloggers like this: