blogreport

Egy kismérleg a blog állapotáról érdekes információkat nyújthat. Nem kell megijedni, nem lesz ilyen minden hónapban 🙂

Január harmadikán érkeztünk Újzélandra, az első blogbejegyzésemet ötödikén publikáltam, ez a jelenlegi lesz a 27. blogbejegyzés, ami azt jelenti, hogy majd’ minden nap írtam. Eleinte, mivel nem volt saját netünk itthon, vagy kávézóból vagy barátoknél neteztünk, úgyhogy nagyon nem volt időm a kontroll szkripteket bedrótozni, erre csak 21.-én került sor. Ez azt jelenti, hogy a látogatottságot január 21.-e óta mérem, tehát az alábbi adatok a jan.21-feb.6.-ig tartó időszakra vonatkoznak. (január 21.-én a Google Analytics szkriptjét, február elsején pedig az extremetracking szkriptjét tettem a rendszerbe, utóbbi publikus, bárki megtekintheti mi a helyzet)

Mennyien?

Ebben az időszakban 1515 látogatást regisztrált a blog, ami 3837 lapletöltést jelent, átlagosan egy látogató 2.53 lapot olvasott el, 6 perc 50 másodpercet töltve a blogon. A fenti számú látogatást 420 egyedi felhasználó generálta, bátran mondhatjuk, hogy ennyi ember olvassa amiket irkálok. Ez messze több, mint barátaink és rokonaink együttvéve.

Hogyan?

Az olvasók 55.64%-a más szájtokról talál ide, ahol minden bizonnyal linkekre kattint, vagy emailban kapja meg valakitől a blog url-jét. Közvetlenül, tehát a böngésző címmezőjébe a blog URL-jét bekapálva, direktben 39.8% érkezik, a fennmaradó 4.55% pedig keresőmotorok találati listájából kattint az UPSiDE DOWN-ra, vagy feedreederben követi az eseményeket.

Honnan?

Látogatóim változatos helyeken éldegélnek, az alábbi országokból olvastak már legalább egyszer:

Magyarország (innen legtöbben, no lám) Újzéland (ez főleg az én saját találataim, meg a blog piszkálása során létrejövő lapletöltések, de itteni magyarok is olvasnak) Anglia, Délkórea, Ausztrália, Ausztria, Románia, Olaszország, Írország, Ukrajna, Spanyolország, Németország, Szingapúr, USA, Hollandia, Malajzia, Tajvan, Svédország, Svájc, Izrael, Kanada, Szerbia és Montenegro

Mivel?

Az olvasók 85,87%-a windows rendszert használ, 12,61% Mac-et, és 1,52% valamiféle linuxot.
Böngésző ügyben az alábbi a megoszlás:

Firefox 47,13%
Internet Explorer 44,09%
Safari 4,69%
Opera 3,7%
Mozilla 0,33%
Mozilla alapú egyéb 0,07%

Hányszor:

Látogatóim 72%-a visszatérő vendég, és azok aránya akik csak egyszer jártak nálam, az öszes látogató 27%-a. A többiek mind visszatérnek.

Mivel blogügyben van némi tapasztalatom, úgy vélem hogy kiemelkedő érdeklődés kíséri a fejleményeinket, ami egyrészt nagyon jól esik, másrészt messze meghaladja az általam képzelt látogatási mennyiséget. Mivel csak a rokonság meg a barátok kíváncsiak igazán, hogy hogy vagyunk, mit eszük, egyelőre a blog kevésbé az országról,mint rólunk szól, mégis sokakat érdekel. Ezt annak tulajdonítom, hogy Újzéland érdekes hely, kevés info jut el hazáig, aki kicsit is kíváncsi, az blogokból tájékozódik. Emellett egyre divatosabb újzéland a hazaiak szemében, ezt alátámasztják azok az ímélek is, amelyeket ismeretlenektől kapok, benne változatos kérdésekkel. Mivel már van egyéb kapcsolattartási lehetőségünk is, később szándékozom a tartalmat kevésbé személyes irányba terelni, inkább az ország érdekes, van róla mit írni.

Magát a blogot első körben csak az NZ Relay hírlevelemben “reklámoztam” amit rokonok, barátok kaptak, később más bloggerek is belinkeltek, a Subdimension külön ajánlót is írt a blogról, szóval terjed a hír és jönnek az új kíváncsiak. (mindenkinek hertzlich wilkommen!)

Egy hónap alatt ennyi történt, ha minden úgy sikerül, ahogy szeretnénk, akkor majd a féléves mérleg lesz a következő ilyen report.

14 hozzászólás “blogreport” bejegyzéshez

 1. Olaszország, Safari és Vienna feedreader jelentkezik 🙂 Azt hiszem a Subdimension ajánló után vettünk fel a “Hely szelleme” külföldi blogok gyűjteményébe.

  Üdv, Amby (theitalianjob)

 2. Papa, összedobhatnál egy bejegyzést az ottani élet költségeiről, hogy a világ másik felén hogy néz ki egy 3fős család megélhetési költségvetése.

  Ott hogy néznek ki az adók? Ott is csiliárd fajta van?

  De csak ha nem gond… 🙂

 3. Amby!

  mindjárt megsasolom, mi is ez a Hely szelleme 🙂

  Mickey!

  Nincs csilliárd fajta adó, itt csak két dolgot fizet az ember az államnak, egyrészt személyi jövedelemadót sávosan, egyrészt balesetbiztosítást. (nem EGÉSZSÉGbizt!)
  Ha ezeket befizetted, akkor az állam békénhagy.

  Megélhetési költségekről írok külön posztot majd, árakkal meg rendszeres költségekkel. Még nem kaptuk meg a villanyszámlát meg a telefont, szóval még nem kerek a dolog.

  Alapvetésként mondom, hogy kb 5-6000 dollár átgondolt elköltése szükséges az induláshoz. (és nem most váltjuk a dollárt, amikor az egekben van)

 4. Én nem nagyon olvasom közvetlenül a blogot (talán kétszer kattintottam át, egyik alkalommal CSAK azért, mert a videók nem jelennek meg az RSS Feedben 😀 ), de minden bejegyzést olvasok RSS-en át… És valószínűleg sokan mások is.

 5. Hali!

  Engem most sokkal kézzelfoghatóbb dolgok érdekelnének. Pl., hogy mennyit számolhatok napi étkezésre, míg ott vagyok. A barátnőm, akivel találkozom ott, hát ő nincsen képben, hogy milyen az, ha az ember nem étteremben kajál. Ilyesmi érdekel, hogy kenyérke, vajacska, valami felvágott/sajt szendvicsnek. Mondjuk narancslé vagy üdítő inni. Kb. Megtennéd, hogy még az elkövetkező két hétben írsz ilyesmiről is?
  Köszi előre is!
  Andi

 6. Szia Robi!

  Örülök, hogy olvasol, remélem minden rendben otthon!
  Az rss feed olvasásást elnézem, most egyszer, kivételesen 🙂

 7. Andi!

  mindjárt fogom a blokkokat a közértből és bekapálok néhányat, akkor kicsit tisztában leszel az árakkal, hátha másnak is jól jön.

  Étterem ügyben nincs véleményem, az itt csak olyanoknak való, akik rendszeres jövedelmet húznak valahonnan, bár az ázsiai kifőzdék vagy a fisencsipsz az megfizethető, de hát az nem úgy étterem, ahogy a magyar agy gondolja.

 8. Pappito!

  Itt is nagyon köszönöm! Az étterem a barátosnőm fejében is az, ami nekünk – középkategóriás cucc, ilyen tizendollárok egy fogásra. Namost én nem tervezek annyit költeni egy kajára! 🙂 /persze, lehet, hogy meggondolom magam a feltételek hatására, de nem hiszem…/ Meg étterembe se tervezek járni éjjel-nappal.
  Takeaway árak vannak a birtokodban nagyjából?
  Még egyszer köszi!
  Andi

 9. tékavéj árakat nem tudok, amit látok az az, hogy az ázsiai konyhákban kb 3-tól 13 dollárig vannak kaják (na jó a kacsaétterem az több) de 13-ból már vagy 4-5 fogás megvan.

  mi nem ettünk még ilyen helyen, pedig tisztaság van meg finom kajaszag. Inkább főzök, meg előbb kitudjuk, hogy melyik thai meg melyik kínai kifőzde a jó…

  fisencsipsz 3-6 dollár, a börgerkingben a reklám szerint minden 3 dollár alatt van, egy igazi oktogonos hanmburger a 80-as évekből az 8-10 dollár, de aznep már nem eszel, akkora

 10. Szió!
  Pont ilyesmikre gondoltam, köszönöm szépen! (tudod, csak miheztartás végett…)
  Andi

 11. Szia! Belgiumot is hozzá írhatod most már! Mi is az ismeretlenbe indultunk el négy gyerekkel 3 éve, a mi blogunkon is pont most van egy kis visszaemlékezés (http://belgium.freeblog.hu/).
  Várjuk a beszámolókat, minden jót kívánok az egész családnak, kívánom, hogy sikerüljön nektek minden!!!
  Csilla

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.