ügyintézés

Az átköltözéssel kapcsolatos ügyintézés elengedhetetlen feltétele a nyugodt alvásnak amelyet melegvízzel való zuhanyzás és főzött vacsora előz meg. Tehát van víz meg villany meg ilyesmi.

Telefon

Itt a telefon áthelyezése a szám megtartása mellett nem triviális történet itt, a kommunikációs kőkorszakban, vasárnap délelőtt felhívtam a telekom szolgáltatót, hogy szeretnénk megtartani a számot és mikor lesz bekötve az új pecóba és egyéltalán. Kicsit ijedten jelezték, hogy hát a szám megtartása nem biztos, hogy lehetséges, de majd hétfőn kijön a team aki kivizsgálja az ügyet. Mivel gyakorlatilag 500 méter távolságra költöztünk, reméltük a legjobbakat. Ma, hétfőn eljöttem ügyintézni internetközelbe, és Kata hívott a mobilomon otthonról, a régi számunkról, hogy ő ezt most kipróbálta és megy. Örülünk, letudva.

Víz

A ház tulaja felhívott és lebeszéltük, hogy ő fogja bejelenteni a vizet és majd áthozza a számlát, ezt asszem félévente olvassák le, meg a víz olcsó, szóval ez is megvan, mert leolvastam a vízórát és jól megmondtam neki az állást, a többit ő intézi. Ez is letudva.

Ördöngös delejesség

A szolgáltatót felhívva, majd átjutva az első csapdákon (mi a vevőazonosítóm, mittomén, még az első számlát se kaptuk meg) sikerült megállapodni velük, hogy mától itt az új helyen ketyeg a villanyóra, cak szaladjak el és olvassam le mindkét villanyórát üstöllést. Megtettem, visszahívtam őket, együtt örültünk, a néni szerint minden rendben, ott lezárják a számlámat és az új helyen újranyitják, mit bánom én, csak legyen villany, van is. Ez is letudva.

Internet

Na ebből nem tudom mi lesz, írtam nekik szép levelet, hogy honnan hova költöztünk és megmaradt a szám, meglátjuk mire mennek vele és mikor lesz net. Remélem hamar.

Most hazamegyek, főzök, csinálok képeket a házikóról és majd itteni este posztolok színeset-szagosat.

Egy hozzászólás “ügyintézés” bejegyzéshez

  1. Kinel is van az interneted? En egy ilyen koltozes utan szabadultam meg az Orcontol. A Telecom es az Orcon egymasra mutogatott 1-2 hetig, igy aztan lemondtam az egeszet a fenebe. A dolog odaig fajult a tetu Orcon miatt, hogy behajto ceget uszitottak ram fel ev mulva.(egy szep magyarazo level utan soha tobbe nem zaklattak)
    Remelem nalad ugyesebbek lesznek es zokkenomentes lesz az atkotes!:-)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.