vasárnap délután

western springs

Miután hazatértünk a hajókázásból a gyermek evett és lefeküdt aludni, mi is pihiztünk egy sort. Mivel a héten már megbeszéltük Pukekó Tamásékkal, hogy elmegyünk sétázni valahova délután, rövid egyeztetés után a Western Springs lett a célpont, ahol a tervek szerint a gyermek majd pukekót etet (nem Tamást), sétál, és egyébként is élményeket szerez, hogy jellemfejlődése gördülékenyen haladjon.

tó alkonyatkor
Miután méltóztatott felébredni, legott autóba pattantunk és előnyös testtartásban felkerestük az állatkert-motat páros mögötti parkot. A parkolóban egy perccel utánunk meg is jelentek Pukekóék, hónuk alatt némi kínai gyártmányú kenyérrel, amely később még fontos szerephez jut.

már sunnyognak

A western springs egy nagy park két tóval a közepén és elképesztő mennyiségű aprómarha szaladgál benne, kacsák, libák, vizicsibék, kakasok, mejnók, pukekók. Mivel a látogatók a józan ésszel felfoghatónál sokkal több kaját hordanak nekik, az állatok nemhogy nem félnek, hanem falkákban rohannak a sétálók felé, akiknél némi tápot sejtenek.

aggyá! most!
Eleinte bájos leánygyermekünk kissé aggódva figyelte az eseményeket, amikor a saját súlycsoportjában és afelett versenyző libák kezdtek felé rohanni a füvön. Később kiderült, hogy ezek a dögök annyira túl vannak etetve, hogy kissé passzívak, vagy lusták belecsípni az emberbe. Életrevalóságot csak akkor mutattak, amikor kenyérdarab repült feléjük, akkor mind hiperaktív lett és a nagy gágogásra további madarak jöttek elő.

pukekó pózol

Később már bátrabban etetett Eszter, meg azt játszotta, hogy kenyeret dob a pukekónak, aztán odarohan, hogy megfogja. Hát ezért nem voltak hálásak a madarak, különös tekintettel arra, hogy a pukekó amúgy is elszalad a falattal, nem szereti a nyílt terepet és amúgy is a legbájosabban idióta madár, amit valaha. Alig tud repülni. Úgy úszik, mint aki még sose látott vizet. Amikor menekül akkor csak a popsiján világító hófehér folt segít az üldözőnek és emellett olyan kis gizda hangja van. A pukekót bizottság tervezte. Viszont láujjai közé fogja a kaját és onnan eszegeti ki a csőrével, nagyon ügyesen.

jádegyűrű-lépéses mandarinkacsa-rúgás

Mindamellett a park nagyon jópofa, van benne egy hatalmas játszótér, padok, amire le lehet ülni és nézni a tavat meg a madárkákat és persze változatos, gazdag növényvilág és elképesztő mennyiségű madárszar. Ez az a park, ahol ne ülj a fűre. Valami rejtélyes ok miatt a járdára időnként fel van festve, hogy nem szabad horgászni és a biztonság kedvéért ez kínaiul is ki van írva. A kínai ember mindent megeszik ami él, amit nem, azt is. Jobb előre szólni, ugyanis ritka rusnya angolnák laknak a tóban…

horgászni tilos

A sétálgatást és a madarak hizlalását csak arra az időre szakítottuk meg, amíg ettünk egy fagyit és Eszter játszóterezett. A játszótér a szokásos NZ megoldás, faforgács aljzat, hogy ne üsse meg magát nagyon a gyerek, és annyiféle játék, mászóka, csúszda, hinta, hogy szegény nehézsorsú lányunk azt se tudta hova kapjon először.

fapad
vérszagra gyűl
Az idő elég borús volt, úgyhogy a képek nem a legtökéletesebbek, de remek időtöltés volt, nagyon jól éreztük magunkat. Kösz Angéla és Tamás a társaságot, a beszélgetést és a fagyit!

pukekó kézzel esz

8 hozzászólás “vasárnap délután” bejegyzéshez

  1. Meddig maradtok?Gondolom nem ocso
    az elet? Ha jol ertem akkor most allasra es papirra vartok a Hajnalka segitsegevel? Mennyi penz kell,hogy az ember egy csaladdal ezt az idot
    kihuzza?

  2. az élet nem olcsó, sehol sem az.
    Hajnalkával nem állunk kapcsolatban.

    Isten pénze nem elég 🙂

  3. Azert kerdeztem,hogy most mennyire nehez allashoz jutni Ujzelandon?
    Ha nem allsz kapcsolatban a Hajnalkaval akkor igen jol tudhatsz
    angolul es igy nyilvan te intezed a
    papirmunkat.Ugy latod,hogy meg erdemes UjZelandra kimenni elni?
    Egy atlag fizetesbol-ha lesz munkad-
    akkor allja a koltsegeket egy atlag-
    fizetes-pld lakber,kaja,auto,ruha stb?

  4. attól függ, milyen a szakmád illetve a benne szerzett gyakorlatod. Ha olyan szakmád van ami itt kell, akkor sima ügy, ha nem, akkor szopó. Érdmes otthonról körülnézni.
    átlagos fizetésből meg lehet élni, ezt teszik az újzélandiak is. ha két kereső átlagost keres, akkor normális nyugodt életet lehet élni.

    Továbbra is úgy gondolom – függetlenül attól, hogy nekünk összejön-e – hogy érdemes itt élni.

  5. ja, ha nem tudsz angolul, akkor munkaügyben is esélytelen vagy, akármit is tud Hajnalka vagy bárki más.

  6. Angol nyelvtudas nelkul is van munka, csak az olyan, es nem is fizetik meg tulsagosan. A mosogatashoz, takaritashoz nem feltel a nyelvtudas, vizumot is megadjak ra.

  7. hát én nem építenék erre, ugyanis nem nagyon adnak „vízumot” ilyesmire. Munkaajánlatra munkavállalási engedélyt lehet kapni bizonyos feltételek mellett. Felététel a nyelvtudás is például.

    Alapból fogadjuk el, hogy ez egy olyan ország, amely előre gondolkozik és tervez. Használja az eszközeit, hogy az általa elérni kívánt társadalmi-gazdasági célokat elérje és ezen céljainak eléréséhez nincs szüksége nyelvet nem ismerő feketemunkásokra.

    Igen, vannak nyelvet sem beszélő feketemunkások, de szertinem azért idejönni, hogy az ember feketemunkásként dolgozzon, nem túl okos dolog.

    Nyugodtan mondhatom, hogy a minimálbér nem sok mindenre elég, feketemunkásként pedig azt sem biztos, hogy megkapja az ember.

    Tessék elolvasni a többi magyar blogot, a bevándorlási hiatal oldalát és tájékozódni. Ha mást nem, akkor megkeresni egy bevándorlási ügynököt, aki tájékoztat, hogy miyen feltételek mellett van lehetőséged itt érvényesülni.

    Ez az ország alapból támogatja a magánvállalkozást, de ezt nem teszi lehetővé csak úgy egy bevándorlónak. Minimum kell hozzá egy állandó tartózkodási engedély. Meg pénz.

    Szerintem, ha valaki be kíván vándorolni egy országba, aza minimum, hogy elfogadja annak a játékszabályait.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.