Bevándorlás II. – botrány

Idén hatalmas visszaélésre derült fény, egy bevándorlásügyi felsővezető élt vissza a pozíciójával. Mary Anne Thomson részben machinált a már betelt Kiribati kvótával, részben pedig sajnálatos módon kiderült, hogy a végzettsége, amelyel a pozíciójára alkalmasnak bizonyult, a fantázia szüleménye. A brit illetőségű kibocsájtó intézménynek nem igazán van semmi feljegyzése arról, hogy a hölgy végzett volna náluk, így a diplomáját sem kaphatta tőlük. 

Az itteni ügymenettől teljesen testidegen az ilyesmi, a korrupció finoman szólva is kívül esik az értelmezési tartományon, így hosszas cikkezésbe fogtak a lapok, erről szólt a híradó, szóval országos botrány tört ki. 

Egy friss grafika a témában:

 

5 hozzászólás “Bevándorlás II. – botrány” bejegyzéshez

  1. No csak, no csak! Nem tudom, hogy most örüljek vagy ne. Ezek után mit tesz a bevándorlási hivatal? Megnehezíti a bevándorlást és munkavállalást? Vagy nem? Erről hallani már valamit?

  2. Albi

    A hivatali korrupció nem befolyásolja a bevándorlási politikát, így annyi történt – bár ez csak pletyka minőségű info – hogy az gyintézés meglassult, mert rengeteg vizsgálat indult a folyamatban levő és múltbeli kérvényekkel kapcsolatban és tudod milyen egy ügyintéző, ilyenkor lelassul és mindent húszszor átgondol. Ráadásul a vizsgálatokat végzőket is vizsgálják, szóval most inkább lassú az egész.
    Egyébként évente kétszer változtatnak a szabályokon, a munkaerőpiac igényeitől függően, tehát felkerülnek a hiányszakma listára szükséges elemek és lekerülnek amik nem kellenek. Nem sokkal azután, hogy ideértünk, változtak a szabályok és most aktuális egy újabb kör. Ami már be van jelentve, hogy az olyanok, mint mi, akiknek work to residency a cél, azoknak az éves minimum bruttó jövedelem nem lehet majd kisebb, mint 55ezer dollár.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.