Árvíz

Egész éjjel esett, mint a rosseb, mi pedig az utca legalsó pontján lakunk. Alapvetően az itteni talaj nem szomjas, kap bőven a jóból, most egy kicsit mégis pirosba ment a mutató, áll a víz a kertben, vastagon. Ez persze megmagyarzázza, hogy az itteni házakat miért építik cölöpökre, meg arra is rávilágít, hogy mennyi értelme volt az utcában a csapadékvíz elvezető rendszer cseréjének, amely hónapokig tartott és nyolcszázezer dollárba került az önkormányzatnak.

 


7 hozzászólás “Árvíz” bejegyzéshez

  1. Huhh, ez durva 🙁 Remelem nektek is van gumicsimmatok, nemcsak a lanyotoknak!

  2. még nincs, de ezután lesz 🙂
    mondta korábban a concéd, hogy szokott állni a víz, de eddig sose volt ekkora medence… majd ültetünk bele rizst 🙂

  3. Ahhoz képest, hogy fejjel lefelé vagytok, kimondott szerencse, hogy nem csurog a nyakatokba :-)))

    Amúgy ebből a wasserbul átvennék, kert mostan kívánja a locsolást és a ti vizetek olcsóbb :-)))

  4. van itt némi csatornatudományi anomália.az utca maga lejt felénk, de az autókijárónk emelkedik az utca felé. úgy tűnik, hogy a mesterembernél csak a görbevonalzó készlet volt, vagy a segéd betonozott. ráadásul a fődalatt ház mögött megyen el egy csapadékvízelvezető csatorna (garázs előtt van is rács a betonban) de innen az utca felé már nem megy tovább a víz.

    (az mellékesen érdekes, hogy a környék komplett térinformatikájához, közműtérképekhez ingyenesen hozzá lehet férni az önkormányzat honlapján, helyrajzi szám alaján kereshető, zúmolható, ha ilyen lett volna a halálcsillaghoz, sose robbasztják fel!)

  5. a rácsos izé a garagénél műtárgyasult néven: folyóka. Annak lejteni köll sőt be is kell legyen kötve valami globálisabb szisztémába.

    Drénezni kell, ha másképp nem megy. Némi lukat kell ásni egy rátermett helyen, kövekkel feltölteni, az beleimportálja a mélyebb talajrétegbe a naftát.

    Kész szerencse, hogy a Macre létezik vízszintező shareware, így azt már nem kell vegyél 😀

  6. Szigorúan vízmérnöki szempontból a házat építési területnek minősítem, belépés csak hardhat-ben és azonnal sebességkorlátozást rendelek el 350 méteres körzetben. A ház statikai átvizsgálása elkerülhetetlennek látszik. De csak azután, hogy a talajmechanika végzett. Úgy nézem a képen, hogy gördülőállványzatot is kell bérelj.

    Hidrobiológiailag lárvázónak is lehetne nyilvánítani a szájtot, ami azzal a kellemetlenséggel jár, hogy azonnal szét kell szórni néhány kiló DDT-t. Ezt inkább mégse, hacsak újabb körülmények nem ütik fel a fejüket.

  7. aranyapám, ez mind semmi, de az egész albérlet, tehát tőlem úgy ázik, ahogy akar. drénezzen a szomszéd! Különben is mra a probléma megoldódott, a viz eltűnt vagy elopták.

    És, mint tudjuk, amelyik probléma nem oldódik meg magától 30 nap alatt, az nem érdemes arra, hogy foglalkozzanak vele 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.