SZIFON A ZÁTONYON

 

Ma nyilvánosságra hozta a helyi vodafone, hogy milyen körülmények között képzeli el az apple iphone 3G nép közé vetését. Kéretik csekkelni a készülék és előfizetés árakat. Lehelletnyit pofátlan a dolog, van olyan előfizetési megoldás, amely során 6200 dollárt fizet ki az ember két év alatt… Természetesen prepay megoldásban nem lehet hozzájutni a hivatalos oldal szerint. A legbarátságosabb megoldás a havi 80 dolláros előfizetés, amelyben viszont csak 250 megabájt adatforgalom foglaltatik benne és ezt túllépve tíz cent minden további mega. Viszont így csak 120 mobilpercünk van, aztán jönnek a 69 centes további percek.

Az én kevéske szociális hálómmal a mobiltelefonálásom költsége hat hónapra 35 dollár alatt maradt. Ehhez képest a havi nyolcvan dolláros költség is teljesen ésszerűtlen. Biztosan van akink ez a jó. Így a szifon egyelőre nem kerül a családba, legalábbis amíg egy ismerős macbolt be nem esik a 3G példányok áraival 19.-én. No meg, hogy, mint a nemháromgés példányok esetében lesznek-e funkció/frissítés problémák az unlockolt darabokkal.

 

 

Hivatalosan 11.-én lesz elérhető a vodánál a készülék a zátonyon. A 3g lefedettség aucklandban szinte teljes, más nagyvárosok sem állnak rosszul, ami szép teljesítmény, ahhoz képest, hogy a szimpla gsm sem elérhető mindenütt az országban. Na majd meglátjuk mit hoz a pár alvás.

13 hozzászólás “SZIFON A ZÁTONYON” bejegyzéshez

  1. „35 dollár alatt maradt” persze mert mindig visszahivlak 🙂 Csinaltam mar 2000 dollaros havi szamlat, ennek fenyeben nem tunik soknak ez az elofizetes:-)
    Nem jossz csutortok ejjel kivancsiskodni a bolt ele? Megneznem hanyan tomorulnek ennek ellenere is a Queen streeten:-)

  2. Az szerintem nem elofizetes nelkul van, hanem plan nelkul. Tehat ugyanugy post pay-es, csak annyit fizetsz, amennyit beszelsz. Es gondolom ugyanugy SIM lock-os lesz az is.

  3. Na de ha csak annyit kell fizetnem, mint amit beszélek, az még mindig kevesebb, mint a 80 dolcsi (nem csak azért, mert visszahívsz minket. :)) )
    Meg most a sim lock is olyan dolog, hogy ugyis vodafone kártyája van mindenkinek, nem? 🙂

  4. a plan nélküliben gondolom az adatforgalom a büntetés, ha véletlenül beleklikkolsz valamibe… de ez csak tipp.

    A csütörtök éjjeli baromkukkolást szívesen megnézem 🙂 Mikorra megyünk?

  5. Nalunk is 11-en jon ki es sokkal normalisabb feltetelekkel, mint mikor az elso -3G modell. Akkor 280 font volt +35 per ho, asszem 24 (!) honapos elofizetessel. Hulye szomszed meg is vette launch napon. Annyi volt a csomagban a jo, hogy legalabb az internet (edge) ingyer volt. Most 90 font es mar 30 font per honaptol a mienk lehet… lehet, hogy csabulunk. Illetve Andrew a szerencses, neki lehet, en meg februarig masik elofizetesbe vagyok szorulva es nem a szifonos szolginal.

  6. hát hettie én tudok nyugodtan aludni úgy, hogy másoknak van szifonja, nekem meg nincs 🙂
    Jópofa, de annyira nem, hogy kifizessek érte két év alatt 2500-6200 dollárzokat.

    Pláne, hogy hobe mindig visszahív 🙂 INkább megcsörgetem, megvárom amíg visszahív és megkérem,hogy nézze meg a netenamire kíváncsi vagyok 🙂

  7. A csutortoki esti bameszkodasba en is beneveznek… 🙂 Ki ne hagyjatok belole.

  8. mindenképpen menjünk be, akarok telefonért sorbaállókat fotózni 🙂

  9. Nekem megfelel. En is a fotozas mian mennek. A jovohettol talan ujra bloggolni fogok.

  10. nézzenek oda, ahogy beesik a jóba, már csak úgy blogozna…:)

    11:45 nekem is oké, majd keresek itt valami rezidenst, aki bevisz 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.