Body count

 

A hétvége viharos időjárása igencsak elkérte a magáét, a mai Herald külön foglalkozik a káresemények felsorolásával. Sajnálatos módon halálesetek is történtek, nem csak sérülések és anyagi kár. Északról délre haladva a kárjelentés:

Northland: kicsavart fák, letépett villanyvezetékek és 167km/h-s szélrohamokat mértek

Hokianga: 35 embert evakuálni kellett Panguruban mert a partra kijött a folyó és elöntötte az utat

Whangarei: az erős esőzés miatt a víz elárasztotta a város alacsonyabban fekvő területeit, a polgári védelem kiürítette a városközpontot

Wellsford: egy lakóbuszt a szél lefújt az útról, ketten megsérültek

Auckland: Észak és Nyugat Aucklandban 53ezer háztartás maradt villany és melegvíz nélkül, két embert lábtöréssel szállítottak a North Shore Kórházba, Castor Bayben pedig egy partra sodródott delfint kellett megmenteni. Kelet Aucklandban és Waiheke szigeten 7ezer otthon maradt elektromos áram nélkül. A Sky Towert lezárták, mert a torony kilengése meghaladta a veszélyes mértéket.

Harbour Bridge: 135km/h-ás szeleket mértek, komoly forgalomlassító intézkedések voltak, és nem tudom, hogy ez emiatt van-e, de egy másik oldalon az újság felhívja a figyelmet, hogy megerősítik a híd bizonyos részeit, emiatt lezárások és forgalomkorlátozások lesznek.

Waitemata Harbour: 35 hajót összefújt a szél a kikötőben, a Fuller féle menetrendszerinti kompjáratok nem indultak.

Maketu: egy kenus meghalt

Opotiki: két halász meghalt amikor a hajójuk balesetet szenvedett a viharban

Mt. Ruapehu: 200km/h-ás szelek miatt lezárták a hegyet és tízezer síelőt menekítettek le a hegyről, a Desert Road-ot elzárta a hó.

Patea north-tól Coromandelig: 40ezer háztartás villany nélkül.

Waikato: egy ember meghalt egy súlyosan sérült amikor egy családi ház leégett, a tűzoltók szerint a gyertya okozhatta a tüzet amelyet az áramkimaradáskor gyújtottak meg.

Soksok anyagi kárt és összesen öt halottat hagyott maga mögött a vihar. Azt mondjuk nem értem, hogy ki az a barom aki kimegy a tengerre olyankor, amikor a vízcsapból is az folyik, hogy irgalmatlan szél lesz, Orewában én is láttam winsurfozni egy alakot olyan hullámzásban, amit még tévében sem szeretek látni. Aki meg kenuval megy ki ilyenkor az hát… minimum vakmerő. A szél leszedte a háztetőket meg lefújta a kocsikat az útról… közben ömlött az eső. Hát nem tudom.

4 hozzászólás “Body count” bejegyzéshez

  1. Akkor ti is jöhettek pancsolni, mint Whatever Zsuzsiék, mert náluk sincs…

  2. Oh, welcome to the club Csanad, jó nem egyedül lenni. :))

    Itt is köszönjük mégegyszer, pappito. 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.