WordPress 2.6 – K2

 

Bizonyos kompatibilitási problémák merültek fel, meg nem jegyzett beállítások és megjelenítési anomáliák, úgyhogy kicsit utánaolvasva a dolognak, kiderült, hogy a friss blgomotor mellé frissíteni kell a K2 témát is, amiről nem szívesen mondanék le, mert igen kényelmes a használata.

Ha valaki más is ebben a cipellőben közlekedik, mármint, hogy a WP2.6 a motor és K2 a kaszni és varázslatos problémákat tapasztal a megjelenésben, az üstöllést húzzon el a K2 hivatalos oldalára ahol némi olvasás után hozzájuthat a K2 Release Candidate 7-hez, azt töltse le és járjon el a leírás szerint. Aki nagyon kíváncsi, az nézzen be a bugfix oldalra is, hátha egyértelmű lesz, hogy megoldódik-e a problémája.

Ne feledjük, hogy a K2 sidebar managert le kell oltani az új K2 bekalapálása előtt, utána pedig a helyi plugineket kikapcsolni egy új pluginnel. Aztán mehet vissza a sidebar. Majd menet közben kiderül, hogy hogyan fér össze a motor a kasznival, lesznek-e illesztési hézagok.

Eddig egy dologgal szívtam, hogy az eddig 900×200-as header image nem jelenik meg és feltölteni sem lehet újra. Aztán rájöttem, hogy az új header 780×200-as lehet maximum, ha ezt a mértéket bármely dimenzióban meghaladjuk, akkor hibaüzenet nélkül timeout-ot nyerünk a böngészőben és nem értjük mi van. Na jó, én nem értettem. Ha egzakt pixelmérettel dolgozunk, akkor szépen felkocog a fájl és lesz megint headerünk, amilyet szeretnénk. Mondjuk egy hibaüzenet, hogy “túl nagy a fájl, barom” spórolt volna nekem egy órát.