Google webmail

 

A világméretű hiszti engem ugyan elkerült, bár én is kaptam a jóból, mindenesetre milliók estek kétségbe, akik a google levelező szolgáltatását használják. A webes levelezés igen kényelmes, bárhonnan megnézhetjük a postaládánkat meg izé, csupa öröm meg boldogság.

Nem is beszélve, hogy a google accountunkkal mifene csudákat érhetünk még el, ügyesen integrálva kis netes életünk minden részletét a google kezébe. Nem mondom, hogy a g az új MS, de azért nem árt figyelni. Pár botrányba már belekeveredett a google, (amelyek egy részében inkább áldozat volt, mint felelős) a legutóbbi, hét elejei kaland viszont intő jel.

Előrebocsájtom, hogy szeretem a google alkalmazásait, sőt az okosan összerendezett átjárást közöttük és egyébként is a google-t egy jó cégnek tartom. Ne feledjük, hogy mielőtt ide költözött volna a blogom, addig a blogspoton lakott, ami szintén google háztáji, A szerencsésen egyre kevesebbre redukálódó mélcímeim javarésze is gmail. Ezen felül ott az adsense, az analytics, youtube, checkout, applications, stb.

De a webmailt képtelen vagyok megszokni, kényelmetlen, ráadásul a mac os x levelezője a mail, mindent tud ami nekem kell, (rss olvasó, szabályok, labelek, színezés, rugalmas szerverkezelés, IMAP) úgyhogy én vagy POP3 vagy IMAP kapcsolatban vagyok a mélszervereimmel. Tudom, vaskalapos, régimódi hülye vagyok, ellenben nekem elérhetőek voltak a leveleim másfél évre visszamenőleg, amíg a google nem szolgált ki. 

Tisztában vagyok azzal, hogy a gmail még mindig viseli a még meghívós korból maradt “béta” feliratot, tehát mindenki elmehet a sunyiba a panaszkodásával, hivatalosan ugye, ingyen, béta, szóval saját felelősségedre használod. (bár a népszerű magyar ingyenlevelezők mennének ilyen készenléttel) 

Néha a fatengelyes megoldások célravezetőbbek. Nyilván egy magánembernek igazán komoly baja nem lesz, ha másfél napig nem kap mélt, bár az érdekes volt, hogy a levelező minden csekkolást rendben talált, csak új mél nem jött. No, meg el sem veszett semmi, ha jól tudom, csak volt egy kis leállás. Ami egész addig nem gond, amíg a komplett villamos kommunikációd nem egy éppen elérhetetlen IP cím mögött lakik. Nekem pont kellett valami a blogom babrálásához és az ehhez szükséges logint levélben kaptam pár hónapja. Ami itt van az én masinámon archiválva, az megvan, kereshető, elérhető. Nem vagyok meggyőzve webmail ügyben. (függetlenül attól, hogy nem élethalál kérdése volt, hogy megvan-e az info)

 

.

4 hozzászólás “Google webmail” bejegyzéshez

  1. Nem volt hiszti, csak a világ kultúrálatlanabbik felén. Nekünk ment minden, webmailestül – nem volt egy perc érzékelhető leállás sem.

  2. hát, akkor mi a kulturálatlanabb felén éldegélünk, másfél napig nem volt új mél. (weben sose jelentkezek be, az mindegy)

    Hiszti ügyben ne vitatkozzunk, vastag hiszti volt, nem ment a sok majomnak az ingyenkör a ringlispílen 🙂

  3. nem vagy egyedül a POP3 mél dologgal, én is rühellem a webes felületet. barátaim közül sokan használják a freemailt (mazohisták) és nem tudom őket meggyőzni egy Thunderbirdről, vagy Bat-ről, amik egész jó levelező progik. azt mondják félnek a vírusoktól 🙂

  4. na várjunk, én nem rühellem a vebes felület, én csak azt mondom, hogy ha nincs a közelben net, akkor is megvan minden levelem kéznél.

    Az más kérdés, hogy rohadt kényelmes dolog akkor is elérni a leveleket, ha nincs nálam a laptop, ezt jó dolognak tartom.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.