Gadget – ipod/itunes frissítés

Tegnap megújult az apple zenelejátszó-palettája és az iTunes is, itt a nyolcas verzió. Szebb. jobb, tisztább, szárazabb. Innen lehet megtudni, hogy mik benne az újdonságok, nekem azt hazudta, hogy 36 mega hely kell neki és attól már boldog lesz. Innen lehet letölteni. (Már, ha valakinek a SU nem szólt)

Nekem induláskor nekiállt a “creating artwork thumbnails” nevű műveletnek és amikor végigcsinálta, akkor lett egy amolyan iPhoto-s lemezborítógyűjtemény is. Van benne egy Genius nevű fícsör, amitől ő majd csinál olyan playlisteket, amiket én szeretek hallgatni, mert odafigyel és kiokoskodja, hogy ne legyen egyben az Art Tatum a David Krakauer’s Klezmer Madness-el vagy a Belgával. Ha bekapcsoljuk, akkor mindenféle infókat küld az apple-nak, aszondja. Nekem nincs iTunes Store accountom, úgyhogy szegény nem tudott semmit se küldeni.

Azt továbbra sem értem, hogy a grid nézetben, ahol a sok albumborító van, ott mit szüttyög, a borítók olyan jó 24 kilobájtosak szoktak lenni, ez majdnem olyan idegesítő, mint az, hogy a spotlight nem keres az iPhoto-s kommentekben. No de sebaj, iPhotot nem használok viszont most már lesz fenn HD tartalom a sztórban. No, meg lesz vizualizátor, ami nélkül már teljesen értelmetlen volt élni, ez volt az első amit kikapcsoltam minden lejátszóban, de hát mindegy, ez van, ha fel se hívnak, csak adják ki az új verziókat ész nélkül.

No és itt vannak az új nano-k is, szebb, jobb, végre nem széles, hanem lapos és hosszúkás, most már nekem is tetszik a kicsike. Megkapta a mozgásérzékelőt, úgyhogy már a nano-ban is van CoverFlow az albumok keresgéléséhez a készülék elfordításával, és lehet már előadó, album, meg mindenféle attribútumok alapján keresni.

Van rá játék is, meg gyors szinkronizálás meg végre nincs belőle 4 gigás, 8-as a legkisebb. Olcsóbb is lett és azt a hogyismondjam funkciót is megkapta, hogy ha megrázogatjuk, akkor összekeveri a muzsikát. (shuffle) Hát. De legalább színes, mindenki választhat vérmérséklete, szexuális orientációja vagy időjárás alapján színeket magának.

Közben megjelent a 2.1.6-os Front Row is, 13 megáért, ezt is a software update nyomkodásával lehet kicsikarni az anyacégtől. Valamiért nekem az iTunes 8-at nem ajánlotta fel automatikusan, amíg le nem töltöttem és fel nem települtem a masinára. Azóta már szólt, hogy van és szedjem le. Az új frontrow az új itunessel való barátkozás miatt kell állítólag.

 

.

Egy hozzászólás “Gadget – ipod/itunes frissítés” bejegyzéshez

  1. “úgyhogy már a nano-ban is van CoverFlow az albumok keresgéléséhez a készülék elfordításával, és lehet már előadó, album, meg mindenféle attribútumok alapján keresni.”

    Ez a regiben is volt es meg elforditani sem kellett hozza! 🙂 Nalam a vizualizacio nem kapcsolodott be magatol, ha nem irod, akkor eszre sem veszem, hogy van.
    Marketing szar az egesz. A touch-nal minden radugaszolas utan sw-t akar frissiteni, amit jo penzert letolthetsz a bótjukbol: Update your iPod touch to the latest iPhone 2.1 software for $13.99..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.