tavasz

 

A tavasszal eljött a sok napsütés és a teljesen kiszámíthatatlan időjárás is. Nem mondom, hogy nem voltak felhők az égen, de amúgy besütött a nap a házba és egy pulcsival elvoltam itthon. (a büdös tévészerelő még mindig nem jött). Ellenben felhívott a nej, hogy hazaugorjon-e ebédre, és hazaugrott. (jó másfél perc kocsival)

Úgyhogy elvoltunk csendeskén, amikor leszakadt az ég, a szó eredeti jelentésében. A madarak elhallgattak és kaptunk egy ötperces jégesőt, olyat amit még itt se tapasztaltunk sose. Az ablakon kopogott a jégeső és a fűben pattogott a sok jég, kár, hogy nem volt koktélunk, csak ki kellett volna tartani az ablakon, on the rock. 



 

Ezután elállt, a jeget a küszöb előtt már csupakék ég alatt a tűző napsütésben fotóztam. A garázs meg nem bírta, volt benne vízesés, ömlött a víz a tetőből, úgyhogy kijöttem, majd kiszárad, ha akar. A nagyobb baj, hogy a nej nyitva hagyta a kocsi ablakát kicsit, merthát olyan szépen süt a napocska. Nem véletlenül van  nagyon sok autón monsoon window. Mindenesetre nagyon érdekes volt, hogy a három felvétel 10 percen belül készült.

 

.

8 hozzászólás “tavasz” bejegyzéshez

  1. Na, most ért ide Napierbe a jégeső, meg vihar, meg mindenféle cúna időjárás!
    Ja és gratula a jogsidhoz!!!!

  2. Énekelek kórusban, és ott van egy ének ilyen szöveggel:

    Eljött a szép tavasz, örvendjünk hát
    Friss édes illatot lenget a szél, s a szívünkből új dal kél.
    Ösvények mélyén olvad a hó, sok millió rügy fakad, árad a tó
    És száll a boldog dallam, mert élni oly szép, oly jó…

    Jó érzés a tavasz, a legjobb érzés szerintem…a természet ébredezése 🙂

  3. Még a tél kezdetekor volt 1*-2* időjárás téma, de azután sokkal érdekesebbek kerültek előtérbe. Így szinte észre sem vettük, h. NZ-ben már tavaszodik. Nem tudom, van-e annyi érdekesség az első teletekben, hogy egy összefoglalót megérjen az olvasóidnak?

  4. Mondom én h kollektív rúdrajáratás van, hasonló volt az én hétfői ajtónyitvahagyó esetem. Mondjuk pedagógiai értékkel osztottam meg, nem ihletet adni 🙂
    Bár a beázó tető az nem 1:0 hanem 2:0 🙂

  5. A monsoon window az, amit mi szélterelőnek ismerünk? 🙂

    Baky

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.