további jogosítvány

 

Ma a postaládában várt a jogsim, ami tulajdonképpen szép teljesítmény lenne, ha azt vesszük, hogy kedden vizsgáztam. A helyzet viszont az, hogy a jogsin ugynaz a felirat van, mint az elméleti vizsga után kapott ideiglenes engedélyen, vagyis, hogy csak felügyelettel vezethetek. Emellett van egy érvényes full, korlátozásoktól mentes ideiglenes jogsim is.

Alapos oknyomozás után azt derült ki, hogy az elméleti vizsgám után simán legyártották és kiküldték nekem a jogsimat, ugyanis a kártya kiállításának dátuma korábbi, mint a gyakorlati vizsgám időpontja. Fura, mert direkt megnéztem a papírokat, hogy full jogsira vizsgáztam (nem learnerre vagy restrictedre) tehát gyakorlati vizsga nélkül semmiképpen sem kaphattam volna meg a végleges, arcképes kártyát. Ja, és a gyakorlati vizsgára is ők bookoltak, tehát mindenképpen tudniuk kellene, hogy mivan.

Most két eset van, vagy majd kapok egy másik jogsit, ami teljesértékű és akkor lesz kettő vagy mivel küldtek egy jogsit, már kipipálták, hogy az ügy letudva és akkor majd hívogathatom a vtnz-t, hogy mi a pék izéje van. Az ügymenetet félsikernek könyvelem el, attól függ, hogy hétfőn mit mond a hivatal a telefonba.

Mindenesetre itt van a dél keresztje az okmányomon.