Mindennapos

A napi rutinunk kiforrta magát, nem is lett túl bonyolult.

A lányok reggel szépen elmennek az oviba, állítólag a nejem nem marad ott, hanem ő is dolgozni megy, mint én. Mégis, mire hazaérek, már az inci-finci-szpájdert éneklik a csajok… Aztán délután ugyanez visszafelé működik, nej felszedi a gyereket az intézményben, majd hazajönnek, olyan hat felé én is hazaérek, miután végigkúsztam az autópályán harminccal száguldók egyikeként.

Időközben megérkezett a nyár is, egykét felhős napot leszámítva szuper idő van, ráadásul a hétvégén különösen szép volt a napsütés. Jön is a karácsony, minden zeng a kihagyhatatlan akcióktól, az üzletekben karácsonyi dekoráció között mászkálnak a strandpapucsos vásárlók.

Kistermetű gyermekünk szépen fejlődik, egyrészt az anyagcsere output része már számos esetben vécébe vagy bilibe megy, ( és a bilin természetesen olvasni kell ) már nincs is hagyományos pelusunk, csak ilyen pull up-féle ami olyan, mint egy bugyi, rajta az elmaradhatatlan Villám Mekvín, amitől aztán a pénztárnál kell magyarázkodnunk, hogy miért veszünk kisfiúkra kieszelt pelust, amikor van szép rózsaszín, hableányos. De a lányunkat a hableányok nem érdeklik, csak a kocsik.

A gazdasági világválság itt is jelentkezett, főleg rádióműsorok és jegybanki alapkamatvágás formájában, de úgyis van új kormányzat, már volt nekik első parlamenti napjuk is, ők majd biztos rendberakják a mindent. vagy se, de akkor is nekik kell helytállni most. Nekem meg fűnyírót kell venni, mert nő a kert, mint a dudva.

A két ünnep között nem dolgozunk, megyünk északra kirándulni, remélem addigra konstans napsütés lesz, még éccaka is, aztán pedig jön a szilveszter (a tradicionális szilveszteri barbival) és az azt követő munkaszüneti nap, másodikától pedig újra munka, hétvégeken meg partrajárás.

A hét kérdése: mi a francnak a télapónak szánkó?

4 hozzászólás “Mindennapos” bejegyzéshez

  1. Hogy legyen mihez odakötni Rudolfot! Láttál te már szekérhúzó rénszarvast?:)

  2. Érdekes, mindig azt gondoltam, hogy a világ azon féltekén, amelyiken télen van nyár, ott nyilván nem télapó van, hanem (..öööö…) valami más jön, azt oszt. Most akkor nem? Minimum zavarba ejtő.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.