Karácsonyi szezon

A karácsony megállíthatatlanul közeleg, nemsokára ide is fog érni, akkor persze nem tudom mi lesz, mert ez lesz az első karácsonyunk itt. Gondolom karácsony.

Elég fura megélni a karácsonyi dekorációval ellátott várost, üzleteket, környezetet, különös tekintettel arra, hogy viszonylag jó idő van, most éppen este tíz és 18 fok. Már árulják a karácsonyfákat a parkolókban, egyre több helyen áll a kertekben, lakásokban kivilágított, feldíszített fa, ami előtt strandpapucsos népek barbiznak. Kiábrándítóan nincs karácsonyi hangulat, amikor erről beszélgettem egy kollégámmal, hogy nálunk ugye jó esetben fehér karácsony van, akkor ő csendben megjegyezte, hogy élt vagy 10 évet kanadában, neki ne mondjam…

A céges karácsonyi rendezvényünk is lezajlott, a presztízshez illeszkedve a város legpuccosabb helyén, hogy mindenkinek a sznobmirigye kellően stimulálva legyen, a skycity rendezvényépületében tartotta a cég, más egyéb rongyrázó cégekkel egyetemben. Diszkrét félhomály, szorgos, halkléptű pincnökök, bélszín, osztriga, és mindenféle minőségi italok, amit csak kissé zavart a szomszédos teremben zajló hawaii buli, amit a Southern Cross nevű egészségbiztosító tartott. Azt hiszem biztosítót is váltunk, a nem túl rózsás kondíciók mellett jövőre nem kívánom finanszírozni a karácsonyi partijukat.

Természetesen a karácsony kommercializálódása itt sem ismeretlen, sőt, elképesztő akciók, árleszállítások és soha vissza nem térő alkalmak várnak a népre, hogy elszórja a pénzét, az értelmetlen giccsdömping Új-Zélandot sem kerülte el. A nép pedig tolong, tuszkolódik, hogy vásárolhasson, egyre több a bevásárlóközpontokban a mikulás, aki fotózkodik a gyerekekkel és mindenféle szépet ígér, a rádióreklámok hatvan százaléka pedig úgy kezdődik, hogy „HOHOHOHOOO” Mert a mikulás ezt mondja, fene tudja miért.

A városban rajzanak a mikulássapkás, napszemüvegesek, a legjobb figurát pénteken láttuk a Rózsa és Koronában, ahova sörözni mentünk, az a példány konkrétan meghatározhatatlan nemű és magas maligánfokú volt, mire mi odaértünk, de azért újabb szittyót még tudott rendelni.

Mi is készülődtünk a karácsonyra, a nej még fát is akar, nemtomhova, de az ajándékokat már feladtuk, odaér, amikor odaér. HOHOHOHOOO. Itt a karácsony úgy két napos kaland, hogy a második nap a boxing day, amikor ajándékoz a nép, és/vagy a boltokban hemzseg, a fántásztikus karácsonymásnapi árleszállításokban dőzsölve.

A főbérlőnk felhívott és engedélyt kért, hogy valamelyik nap bejöhessen a lakásba hogy hozzon karácsonyi ajándékot, mert nagyon kedvel bennünket és amúgy is szerinte ezt így illik. Na nem engedélyt kérni, azt a törvény előírja neki, de az ajándékozást azt nem, azt önszorgalomból csinálja. Imádja a gyereket, amit nem csodálunk, mert mi is, bár nekünk ugye muszáj, neki meg nem, de nem is ő élvezi a bilire/wc-re szoktatást, ami lényegesen megkönnyíti a helyzetét.

A két ünnep között majd megyünk kirándulni, akkor lesz színes-szagos beszámoló, most egyelőre csak „természet világa” ügyben posztozok nemsokára, ha leszedtem a képeket a masinériáról. A hétvégénk nyugis volt, a szombat nagyrészét átaludtuk, aztán voltunk kimaradozni cégileg, vasárnap meg Pukekókat költöztettem, immáron a végleges házikójukba, amit most majd nekiállhatnak alaposan belakni és minket barbizni hívogatni.

9 hozzászólás “Karácsonyi szezon” bejegyzéshez

  1. Azért majd szívmelengetőnek rakj már fel egy képet a fátokról, ha kérhetem – nálunk nem lesz az idén, csak a kandalló körül tekereg egy égősor.

  2. NZ totalis idiota okorseg: A plaza telapok, akik azert ulnek ott naphosszat, hogy a gyerek veluk fenykepezkedhessen, na neki, a telaponak torvenyileg tilos a gyereket az olebe ultetni, mert ott az oleben, ugye, tudod, hat minden belga telapo pedofil. Csak mellette ulhet. Agyrem!

  3. hát én nem tudom, hogy törvényileg mi tilos, mert a gyerek egy emeletnyi távolságnál nem merészkedett közelebb 🙂

    mondjuk ettől a pedofil dologtól én is eléggé tartok, ha egyet meglátok, akkor benne leszek a blikkben (vérengző apuka) de mondjuk a télapó… hát nem tudom. HOHOHOHOOO

  4. HOHOHOHOOO – a Mikulás Új-Zélandon a Nagy Hohoho-horgász rokona esetleg? 🙂

  5. hohohó, köszönjük a költöztetéshez nyújtott segítő kezet. Barbigépet meg majd boxingdéjen kukázunk, és akkor semmi sem tarthat minket vissza a nyárdereki barbizásoktól!

  6. Skociaban is nagyon hasonlo a helyzet (leszamitva az idojarast of korsz) es 7 ev utan el is untam az ottani karacsonyozast, ugyhogy iden hazajottem. 🙂

    Erezzetek jol magatokat,

    Hettie

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.