Omaha beach

Újabb partot fedeztünk fel, pontosabban csak hallgattunk a tapasztaltak tanácsára.

Omaha nagyjából hetven km-re északra található tőlünk. Mivel átadták az Orewát elkerülő autópályát, az út nagyjából egy óra alatt letudható, ha igénybe vesszük a facilitást, kettő dollár ellenében, irányonként. (autópályaügyben mindjárt írok egy kiegészítő poszt)

A part egy kellemes, fehér homokos hely, dombokkal határolva, a természeti adottságok miatt itt egy nagyon stramm szörfklub is működik, és a kis település is szépen épül-szépül, frissen felhúzott házak tömkelege áll ott, ahol pár éve még semmi nem volt, csak sívó pusztaság. A szörfklub parkolója és mellékhelységei adják a komfortot, a napsütés meg a tenger a többit.

omaha1

Az egész napos kánikulában, a tenger is legalább 26 fokos volt, még olyanok is belmentek, akik azelőtt sose. Persze nem csak nekünk jutott eszünkbe Omaha, sokan hevertek a homokban, élvezve az Új-Zélandi nyarat és a tengert. Ravaszul úgy indultunk, hogy a gyerek a kocsiban aludjon, úgyhogy odaérve csak az újrabootolást kellett kivárni és lehetett homokozni ész nélkül.

omaha2

Sajnos semmiféle árnyék nincsen, aki oda készül, az rakjon be napernyőt vagy strandsátrat vagy valami olyasmit ami alá be lehet húzódni. Nekünk ilyesmink nem volt, ezt folytonos napkenőccsel pótoltuk. Vittünk szendvicseket meg gyümölcsöket meg itókát, úgyhogy nagyon kellemesen elvoltunk a barátainkkal.

omaha3

Kipróbáltuk a bodyboardot (köszönjük Mariann!) ami szuper jó játék, a combos hullámok bazi gyorsan kitolják vele az embert a partra. Majd utána kell nézzek, hogy pontosan hogyan is kéne használni, mert a mellkasomon két lehorzsolt folt jelzi, hogy aznap volt a kezemben ilyesmi először. Ilyen kell nekünk is.

8 hozzászólás “Omaha beach” bejegyzéshez

 1. “még olyanok is belmentek, akik azelőtt sose” mar eppen _morogni_ akartam, hogy igereted ellenere nem irsz rolam postot:-))
  Mi visszamentunk ma delutan is, es nekem is lett egy horzsolas a mellkasomon:-( Varom a postot a bodyboard helyes hasznalatarol!:-)

 2. úgy akartam írni, hogy “még hobe is bement” de aztán nem. különben is pukkadjatok meg, jöttetek a vasárnapi dugó dumával, aztán csak visszalopóztatok 🙂

  mi takapunáig jutottunk, ahol bodyboard hullámok nem voltak, de huszonsok fokos víz igen, úgyhogy m is áztattuk…

 3. Sziasztok!
  Tehát a megoldás a sérülések elkerülésére egy póló, ami olyan testhez simulós és biztosan sok emberen volt azon a parton is ahol jártatok.A Férjem első élménye a board-al szintén igen fájdalmasan végződött, és aztán körülnéztünk a parton és rájöttünk nem egészen 1 perc alatt, hogy miért is van szinte minden board-oson póló:))))
  A tutit kedvelőknek olyan póló is van ami uv szűrős!!!!
  Hát jó szórakozást a következő board-os élményhez!:)

 4. Mivel en biciklivel jottem vissza, ezert aggodtam egy kicsit a dugo miatt. Persze dugo nem volt vasarnap sem (bar akkor mar autoval jottem visszafele is), ugynaugy 1 ora alatt visszaertunk este 8 korul.

 5. csalavolgy

  kösz a tippet, majd beszerzek valami ilyesmit. szép leszek a testhez simuló vizidresszben, a folyadékokban ideális cseppalakommal 🙂

 6. Sziasztok!

  Végre egy strandolós kép Új Zélandról. Már azt hittem itt nincs is ilyen lehetőség csak Ausztráliában. Mi a helyzet a cápákkal és a medúzával, egyáltalán Új Zélandon van ilyen veszély?

 7. dehogynem, van rengeteg strand, én is írtam már párról. leginkább takapunára járunk, mert az van a legközelebb, de pancsoltunk már Muriwai-on, Karekare-n, meg csomó más helyen is.

  A mostani nyár állítólag nagyon meleg, ilyen vízhőfok nem szokott lenni, az meg egyenesen nonszensz, hogy 35 fokok vannak. Ellenben nem kesergünk emiatt sokat.

  Az időjáráselőrejelzés szerint jön egy hét eső úgyis…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.