Muzik – február

Megjött a sok finomság, szaladjunk csak végig mit is zsákmányoltam.

Első és tán legfontosabb dolog, hogy a London Symphonyc Orchestra (vezényel Bernard Haitink a saját kezével) Beethoven sorozatából hiányzó 3 track is megvan, érdemes volt kivárni és néha megnézni, hogy újra letölthetővé tették-e. Most végre komplettírozva van. Emellett kellemes meglepetés volt, hogy +5 trackot tölthettem, mint eddig, el se olvastam miért, csak rátoltam a vákuumot a drótra. Mindenesetre, aki szereti Beethovent, az vegye meg a Paul Lewiseket, kerül, mibe kerül. Ha nyert a lottón, akkor a LSO-verziókat is, kitűnő.

Mielőtt jönnek a borítók, mondom, hogy Paul Lewis vol 1-4 még el fog tartani hónapokig, mire összejön, mert 3 lemezes albumokat csinált a huncut fiú, és ráadásul ilyenek vannak eltéve a saveforlater-be, hogyaszondja Charlie Parker, Miles Davis Milt Jacksonnal, Matisyahu, Eddie Palmieri, némi Dizzy-k és egy jó adag Count Basie, mert bigband és ragtime vonalon még súlyos hiányosságok mutatkoznak. Egyébként Matisyahu Youth c. albumára is szert tettem (egyéb forrásból), kap tőlem egy négyes alát, amellett, hogy befogadó vagyok, a „haszid zsidógyerek jiddisül reggea-t reppel”-t emésztenem kell még. Akkor is, ha beatbox meg shalom.

Új a készletben a Lou Donaldson Quartet, még nem vagyunk országos cimbik, de leszünk, érzem. Django Reinhard saját magát játssza, (írta Django Reinhardt verse), a The Trumpet Kings meet Joe Turner az nagyon betyár Dizzyvel és Roy Eldridge-el, Hawkins príma, az pedig nem vette el a kedvem, hogy Ella Fitzgerald Oscar Petersonnal nem fénykorukban találkozott, azért szégyellnivalójuk így sincs. És Monk.

Az itunesem most 3037 trackot tartalmaz, amivel tíz és fél napig tud egyfolytában muzsikálni, ismétlés nélkül, közel 18 gigabájtból. Nem is csoda, ha Ray Charlest következetesen az Alternative és Punk kategóriába sorolja… Ennek a 90%-a válogatott muzsika, besztofdebeszt.

Aszondja 17 klasszikus albumom van, 11 Blues, 114 Jazz, 8 Latin, a többit nem sorolom fel, mert az egyik kispált „soundtrack”-ként kategorizálta, látom már, hogy babrálni kell vele kicsit. A Kraftwerket eltalálta.

Na nézzük a színeset:

coleman_hawkins

trumpetkings

diamondmaster_monk

ellaoscar

django_onhisowns

loudonaldson

paul_lewis_vol1

3 hozzászólás “Muzik – február” bejegyzéshez

  1. egy Matisyahu koncertalbumot én is tudok neked dobni a kosárba.
    Ajánlom még mindig Shuggie Otis-t.
    (Magénak mondtam, hogy van még vagy 30 bonus letöltésem, használja el. Mit töltött le? Trancemaster 6002. Hallelujza. Persze, hogy megkapta érte a faszkorbácsot 🙂

  2. Tudom, hogy ez nemugyanaz, bár fizettem értük, szóval nem illegál asszem, de Matisyahut én is tudok küldeni,ha köll: egy albumot asszem 2004ből, egy koncertfelvételt 2005-ből, egy kislemezt 2006-ból v 2007-ből, és a legújabb kislemezt. Köll?

  3. modern jazz?
    jamie cullum és nathan haines akiket ajánlanék.
    nagyon jó zenéik vannak. az istore-ban ott az összes albumok,
    hallgass bele.

    haines ráadásul új-zélandi (:

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.