Itéletidő

Ahogy lassan megyünk ki a nyárból, szélsőségesebb időjárásra kell felkészülnünk. A hétvégén főpróba.

Már két napja mondogatja a rádió és az ojságok, hogy hatalmas, szubtrópusi vihar sétál felénk és hétvégére ide is ér. Hatalmas szél, sok csapadék. Nagyjából az egész északi szigetet érinti a kaland, az ojság szerint tartsunk készenlétben elemlámpást és valami alternativ főzési lehetőséget arra az estetre, ha zavarok keletkeznének az elektromos hálózatban.

Mondjuk ebben az elektromos hálózatban nem akkora kunszt galibát csinálni, és ha ez társul egy fákat kicsavaró és távvezetékeket leszaggató szélviharral, akkor bizonyos eseményeket akár borítékolni is lehet. Nem véletlen, hogy már az előrejelzések szerint is számítsunk áramszünetekere Wellsford, Warkworth környékén Whangaparaoa-tól észak Aucklandig (ez nyilván valami eufemizmus arra, hogy a hídtól északra sötét lesz és konzervzabálás) de izgalmas hétvége várható Waiheke-n, Clevedonban és dél Aucklandban is.

stormgrapix

ahol világoskék ott nem lesz klassz

Az ojság mindenféle hasznos tanácsokkal lát el bennünket, hogy hogyan készüljünk fel, meg mire számitsunk, a lényege nagyjából az, hogy jön az armageddon, kétséges, hogy egyáltalán túléli-e valaki majd. Áradások, földcsuszamlások, áramszünet, leszakadó vezetékek és 120km/h széllökések. Mintha sosem lett volna még itt vihar.

Mondjuk már átvészeltünk egy ilyesmit Red Beachben Tiboréknál, de hát akkor mégiscsak kolbászt gyártottunk, ami sokat enyhitett a vihar kellemetlenségein. Aki most is előra pánikolni akar, az sasoljon ide, vagy ide. Remélem a kiskertem megússza.

satellitepéntek délután 16:00

4 hozzászólás “Itéletidő” bejegyzéshez

  1. Na bakker, egyszer van vegre egy teljes hetvegem melo nelkul, erre szar ido lesz. Grr.

  2. hat en is remelem hogy jo ido lesz. nem csak most hanem az elkovetkezo par hetben is. kapcsolj a skysports-ra es megtudod miert (;

  3. Most akkor lett sötétség és vihar vagy csak a konzerveket éltétek fel magukban? Izgalommal várom a stormchaser fotókat
    sz

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.