Új cucc a hídon

A Harbour Bridge, nem teljesen fájdalommentes módon, de kicsit fejlettebb lett. Na jó nem is a híd. Hanem a forgalombabráló készülék.

Ahogy Imma már megírta, a hídon van egy nagyon ravasz, áthelyezhető térelválasztó, hogy a forgalmat szabályozhassák menet közben, így az erősebb irányba mindig lehet öt sáv, a gyengébbe pedig három. Mivel reggel a cbd felé haladóknak kell több hely, ezért úgy rakják a nagy betonzippzárt, hogy dél felé legyen öt sáv, aztán délután átrakják ellenirányba.

Összesen 2.2km ilyen zippzárszerű betonizék vannak, amit a nagy, sárga, zippzárgép pakolt át, nagyjából negyven perc alatt. Na most ezt lecserélték sokkal tisztább, picit más alakú zippzárszerű betonizékre, ami elsőre nem tűnik szuper ötletnek, de a nagy sárga pakológépek helyett, most nagy, fehér pakológépek vannak (két csinos példány, ma láttam), amelyek már 20 perc alatt fognak végezni az átpakolással.

Egyébként ezt a mozgatható, beton elválasztófalat 1990-ben, a világon először itt telepítették, mert a kiwiknek az nem volt egyértelmű, hogy a sáv felett egy bazi nagy, pirosan világító X van, ha jönnek szembe. A gyártó cégnek mellesleg más megoldásait is alkalmazzák a közlekedésben, például az autópálya lehajtóknál.

3 hozzászólás “Új cucc a hídon” bejegyzéshez

  1. Vasárnap egyébként láttuk, hogy két sorban vannak lepakolva a fogacskák – régi meg új, és elfoglaltak egy egész sávot. Még nem mentem belül, de a régin láttam, hogy szép réztáblácskákkal megszámozták őket, egymás után jöttek, több ezer darab (középtájon láttuk az 1600-as számot).

    Majd jól megnézem, hogy ezeket is számozták-e. És úgy 20-30 kockánként van köztük egy valamiféle állítható méretű fémtákolmány is. Majd azt is ki köll találni hogy mire való.

    Örülök, hogy ezt elmondhattam neked.

  2. a régi elemek fel vannak stócolva az északi irány mentén a pálya mellett. Az újak szebbek, nem szélesednek ki az aljuknál és az alsó négy sarkukon van egy gumi védőboritás. Minden sokadik tetején van egy kis izé. A fémtákolmánnyal szerintem szakaszolni lehet, vagy pedig fogalmam sincs.

    hazafeklé megnézem a számozást 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.