ECDL/ICDL, mi?

Mikor lesz már vége ennek?

Immáron tizenéve, hogy számítógépeket használunk a munkánkhoz, de még mindig van, aki képtelen feldolgozni, hogy a screenshotokat nem csatolgatjuk excelbe/wordbe és küldözgetjük az xls-t bele a remedybe. A remedyt meg tudja tanulni, ezt nem?

excelscrsht

16 hozzászólás “ECDL/ICDL, mi?” bejegyzéshez

 1. Hat mondd meg a usernek, hogy hova csatolgassa! Nem lehet, hogy soha senki nem vilagositotta fel?

 2. Kiprobaltam, tenyleg bele lehet a screenshotot tenni a zexcelbe, de ez miert baj? Az igy elmentett file 138KB lett, mig ugyanezt gyenge jpg tomoritessel a paint 333KB-ra menti.
  Lemented a zettecsmentet a remedybol, raklikkelsz ketszer, oszt megnyitja valami program. Nem mindegy, hogy melyik?

 3. a remedy a sátán szolgája, nem más 🙂 egy NAAGY, és DRÁGA szoftver amit sokáig tart bevezetni és utána lassú lesz 🙂

 4. Excelbe csatolás kicsit meredek, de hidd el az se kis idő mire RÁszoktatod a júzereket hogy wordbe rakja azt a nyavajás printszkrínt és úgy küldje el, ne a 4-6 megás béempékkel tömődjön el a mailbox fél perc alatt 🙂 Word legalább tömörít valamennyire, és ezt még tudják kezelni 🙂

 5. hát ezt a juzert legalább nem nekem kell rászoktatni bármire is. A saját juzereink alól ki van húzva az ilyesminek a lehetősége, a hibajelentő/kezelő szisztéma amin küldözgetik a sopánkodást, automatikusan csinál képernyűmentést és becsatolja a hibajegybe.

  Ami érdekes, hogy a 80%-uk ezt használja is, csak a maradék telefonál vagy keres meg személyesen. Ezért jó az alacsony fluktuáció 🙂

 6. “Ez a nagy és dárga, aztán lassú lesz” nagyon emlékeztet engem egy másik programra.. Melyikre is? Hmmm.. Mintha minden hétfő reggeli értekezleten erről lenne szó… És mintha a mi programozóink készítenék… 🙂 Valami rémlik… 🙂 Csak azt másképp hívják.

 7. Az ilyen userek miatt vagy kénytelen a serverszobában tartani a Dell Poweredge serverekhez adott bő 3 méteres tápkábelből kialakított userkorbácsot: 7 csomó kell rá, oszt belengetni az user előtt, mikor legközelebb ilyet elkövet. Persze ezzel egyidőben a bal alkarjára lehet mindjárt tetováltatni a “hogyan attacsoljak Outlook levélbe screenshotot további embedding nélkül” című axiómát is.

 8. sajnos nem használunk dell szervereket 🙂 ráadásul szerencsére outlookunk sincs, aminek minden nap hálát adok, annak ellenére, hogy viszont a fostos javás notes viszont van.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.