Muzik – június

Ahogy a múlt hónapban már látszott, Afrika kicsit komolyabb falat annál, hogy ötven trackkel letudjuk, rászántam még egy havi adagot és még maradt pár amit majd idővel leszedegetek.

Az Orchestra Baobab volt a múlt hónapban is, ez az albuma is nagyon klassz, nagyon afrikai és nagyon jól tettem, hogy megvettem.

A múlt hónapban találtam meg Manu Dibango-t, de akkor nem fért bele a keretbe, most viszont két albuma is jött. Manu kameruni születésű szaxofonista és vibrafonista, egész életében mást se csinált, csak variálta a jazz, a funk és a kameruni folkzene elemeit, amit nagyon helyesen tett, ahogy ez a két albumon is hallatszik. Számos nagysággal játszott már együtt, az itt nem méltatott CubAfrika c. lemezét Eliades Ochoával vette fel. Számos reklámzene és tévés zenélgetés mellett azért rögzített  majd’ harminc albumot, szóval elbabrált a hangszerekkel. Az Afrijazzy 1986-ban, az Africadelic 1973-ban készült, ami hallatszik is.

Oumou Sangaré Bamakóból származik, leginkább üzletasszonynak kéne őt jellemezni, mindenféle biznisze van, szállodák meg autókereskedések (Maliban, khm) de gyönyörű hangja és kiemelkedő zenei tehetsége is van neki. Már 21 évesen sztár volt, a zenéje pedig Wassoulou vadászénekekre építkezik (ő is wassoulou származású), nagyon afrikai és nagyon Mali. Ismertségét komoly társadalmi értékre próbálja váltani, a gyerekházasságok ellen és az afrikai nők jogaiért dolgozik. Ha csak zenét csinálna, már az is elég lenne, véletlenül keveredett az utamba, de nagyon örülök neki.

7 hozzászólás “Muzik – június” bejegyzéshez

  1. és ezt miért érezted fontosnak itt megjegyezni? komolyan kérdem.

    lehet, hogy ciki vagy nem menő vásárolni a zenét, de én ezt teszem, milyen relációban jön ide az ncore?

  2. Nem, nem ciki zenét vásárolni. Csak pont most volt a razzia, amikor megláttam a postot is. Csak így kapcsolódik hozzá. Mellesleg, én zenét nem szoktam sem vásárolni, sem pedig letölteni, mert nem vagyok nagy zenerajongó. Minden esetre, aki tagja volt az nCore-nak, annak most ez egy nagy érvágás. MO nr 1. torrent oldala volt (de még remélem, lesz is egyszer).

  3. feltételezem (nem vagyok túl tájékozott a témában) maradt pont másik nyolcezer torrentsite és a seederek se dematerializálódtak

  4. Igen, az látszik, hogy nem vagy túl tájékozott. Már csak egy nagy magyar torrent site van (bH), de az nCore volt a legjobb. Vannak külföldi oldalak is, de ott értelemszerűen magyar tartalom nincs. Természetesen a bH-n is van accountom, de azt annyira nem csipázom. Elég szarul lehet ott seedelni.

  5. Eh, egy jó kis vuvuzela szólóért a fél sportszeletemet is odaadnám! 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.