a demokráciáról

Októberben helyhatósági választások, a négy önálló önkormányzatból egy nagyot csinálnak (Auckland supercity, másfél millió lakos) amelynek egy polgármestere lesz. Itt demokrácia van, bárki (igen, BÁRKI) elindulhat a polgármesteri székért.

Megkaptuk a választási tájékoztató kiadványt, hogy kikre lehet majd szavazni, örök kedvencünk lett Dave, kifényképeztem nektek, hogy hogy gondolta ő ezt a politika dolgot. Dave kamionsofőr, de úgy vélte ideje megmérettetnie magát, úgy érzi alkalmas, hát megadta a lehetőséget, hogy szavazzanak rá az emberek.

7 hozzászólás “a demokráciáról” bejegyzéshez

 1. Szeretem ezt NZ-ben. Tudom, hogy a csávó outsider, és a policicusok ott is festik magukat (volt erről posztod is), de legalább egy ilyen van. Képzelj el itthon egy apacsot a nyóckerből, aki elindulna. Az is adná a ma született bárányt.

 2. de hát magyarországon ez az lmp. csak ők már most nem ennyire őszinték.

 3. Én úgy tudom, hogy nem indulhat bárki, csak állampolgár. Szóval, neked még pár évet várni kell, hogy indulhass. 😉 De a csávó tényleg jó fej. Majd jelezd, hogy miként végzett a szavazáson. 🙂

  Az utolsó pont, erről szól:

  Our citizenship is valuable. While many of the benefits of citizenship are available to permanent residents, there are some benefits that are only available to citizens, including:
  # the right to enter and remain in New Zealand at any time;
  # the right to travel on a New Zealand passport;
  # the right to obtain assistance from New Zealand embassies and consulates when travelling overseas;
  # the ability to stand as a candidate in local and general elections.

 4. Kapott 840 szavazatot, messze nem o lett az utolso:

  DAVE, Nga Independent 840

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.