Rugby World Cup 2011

Még pár óra és elkezdődik a RWC, az év legnagyobb sporteseménye, a város pedig már most teljesen megőrült.

Már reggel érezhető volt a forgalmon, hogy sokan kivették a pénteket, lehetett közlekedni, aztán ez sokat romlott napkközben, mert majdnem mindenhol rövidebb munkanapot tartottak, kora délután pedig megnyílt a nagy rendezvénycsarnok a Queens Wharfon, úgyhogy aki csak tudott már korán nekivágott, hogy időben odaérjen az ország valaha volt legnagyobb bulijára.

Negyed hatkor már azt mondta a tévé, hogy százezer ember tüszmög a belvárosban, úgyhogy mentem egy kört itt a Shore-on, hogy megnézzem mi az ábra. A népek már gyülekeztek az összes olyan helyen, ahol a legkisebb rálátás is akadt az öbölre, ahol szintén eszement forgalom volt, mindenféle rendű és rangú vizijárművek rohangálnak fel és alá, köztük a kompok és valami bazi nagy hadihajó is odaállt az öböl közepére dísznek. Még egy óra és itt a Shore-on se lehet majd lépni, pedig nem itt dobog az események szívcsakrája.

Nyolckor lesz tüzijáték, aztán pedig az Új-Zéland-Tonga nyitómérkőzéssel kezdetét veszi a bajnokság. A nyitómeccs az Eden Park stadionban lesz, ahova minden jegy elkelt, hatvanegyezer ember igyekszik éppen oda. Azt nem is kell mondanom, hogy micsoda vita volt, hogy melyik csapat hakázzon előbb (Tongának is van ilyen polinéz harcihisztije). Aki követni akarja az eseményeket, az mehet az RWC hivatalos oldalára, de itt egy mobile app-link is. Megkértem Immát, hogy csináljon képeket a CBD-ben, úgyhogy majd lesz update remélem.

Remélem a kiwik nyernek, különben tömeges öngyilkossághullám fog végigsöpörni az országon, de ha nem a kiwik nyernek, akkor remélem legalább nem az ozzik, azt soha nem bocsátanák meg a helyiek. Go All Blacks!

2 hozzászólás “Rugby World Cup 2011” bejegyzéshez

  1. A stadion fele meno vonatkozlekedes pedig mar orak ota all, a vicces kedvu utasok nyomkodjak az emergency buttont.

  2. Mikor a tuzijatek volt epp a Britomarton vartunk, hogy haza jussunk vegre. Alig egy ora alatt sikerult is keriteniuk egy vonatot. Mikozben mentunk lefele a vonathoz epp indult a jatekra induloknak a vonat ugyanazon az utvonalon, tokeletesen uresen… Szervezes… Az kellene.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.