a szörfdeszkaszállításról

Előre szólok, hogy a kérdés teljesen elméleti, mert nekem sajnos nincs bringatávolságra szörfözhető part, kicsit mindenképpen kell vezetni, a közeli partok mind védettek, nincs hullám. De azért érdekes volt végignézni, hogy a civilizáció milyen válaszokat ad a “ne kelljen már kocsival menni” kérdésre a szörfizmus vonatkozásában.

surfbike-csaj

Nekem legközelebb Orewa van (East Coast – Hauraki öböl, Csendes óceán), ami 20-25 perc autókázás (mondjuk ennek 99%-a pálya) de ritkán jó a swell. Mondjuk ha jó, akkor nagyon jó, a parkolótól pár lépés a víz, természetesen van ingyen wc/öltöző/zuhanyzó. A másik használható megoldás Muriwai/Maori Bay ami viszont 35-45 perc autókázás, bár szinte állandóan szörfözhető hullámok vannak, (West Coast – Tasmán tenger) kicsit többet kell sétálni a deszkával, de nem vészes és ott is van wc/öltöző meg főleg végeérhetetlen part.

Nézzük végig a részben kommercializált megoldásokat amelyekkel élhetünk, hátrányaikkal együtt:

surfbike-honalatt

Hón alatt – Idilli kép, kacagva bringázó lányka a parton (felső kép), jóltáplált úr úton a part felé (alsó kép), hóna alatt a szerkó – wrong on so many levels, kezdve a nyakban levő virágfüzértől, de nézzük a tényeket: a csajnál az egy shortboard, annak is kicsi, (mármár tow-in) ilyennel csak a nagyok tudnak, viszont hón alatt vinni egy nagyobb deszkát, longboardot vagy mini-malt, parton még csakcsak, de közúton több mint életveszély, elejted, megsérül, nekivered a bringának, elesel, összetöröd, stb. Ha a finek kivül vannak, megvághatsz valakit. Big no-no. (egyébként az emberek azért nem ennyire hülyék, ilyen hónalattcipelős képből szinte kizárólag stockfotó van)

surfbike-drag
kerékpáros utánfutó – részben választ ad a kérdésre, plusz vitathatatlan előnye, hogy több deszkát is könnyedén szállíthatunk vele, ugyanakkor a homokban utánfutóval kerékpározást csak azoknak ajánlom akik egyébként zokniban zuhanyoznak és még mindig utálják magukat a tinikori pattanások miatt. Másik hátrány, hogy ha alákap a szél (alákap, hidd el), akkor az egykerekű utánfutót felborítja, mint a sicc, deszka sérül. (amúgy sem teszünk így deszkákat össze, hogy a wax összebarmonja a másikat) Ha nagyon közel lakunk a parthoz és csak pár métert kell menni homokban, megoldás lehet.

surfbike-1
bike rack – valódi szörfössel, vegyük észre a megsötétedett waxot, a derékra legyűrt wetsuitot, a papucsot (nem bringázunk meztélláb!) és visszapillantót, amire szükség van, ha boardot viszel a szél megtréfálhat. Kényelmes csopperkormány, robusztus bringa, masszív, fixre odahenkelt deszkatartó, that is the bringás-szörfös way.

surfbike-behind

bike rack – a deszkatartó ezúttal mögöttünk van, rövid deszkákkal ez akár működhet is, bár egy-egy szélroham megtekerheti a bringát izomból, és bár nincs útban, nem is tudjuk a deszkát szemmel tartani. Letekeredhet a legrope, ami akármibe beakadhat, nekem az előző, oldalt fektetett változat szimpibb.

surfbike-top
board on top – egy másik érdekes megoldás, csak ha közel lakunk és a parton már nem nagyon kell tekernünk, én ezt nem csinálnám, hosszabb deszkával pedig egyértelműen no-no. Ha elesünk vagy ránknyitnak egy ajtót, akkor a deszkáért már nem kell lehajolni, biztosan széttörjük.

surfbike-scoot
scooter rack – klasszikus oldalsó rack, gumipókos rögzítéssel, immár motorizálva, a bumszli kerekek valószínűleg némi homokban manőverezést is lehetővé tesznek, ugyanakkor hosszabb deszkánál óvatosan kell fordulnunk és persze bukjuk a robogó mozgékonyságának minden előnyét, de hát nem rohanunk sehova, a part megvár, mindig van következő hullám, következő set

surfbike-chopper
Csopper Csabi rack – az előzőhöz hasonló megoldás, a nagymotoron már komolyabb rögzítést kell alkalmaznunk, a menetszél nem rángathatja a deszkát, mert az megsérülhet illetve minket is leránthat az útról (bár egy alacsony csoppernél ez kevéssé valószínű). Homokba nem menjünk, de a parkolóig ez a legjobb megoldás, onnan meg séta.

surfbike-bike

Sportos Sanyi rack – mint a csopper, csak más alkatú nagymotorral, figyeljünk a deszka túlnyúlására és a kipufogóra, ha messzire megyünk szerintem nem sok wax marad azon a deszkán, homokba ezzel se okoskodjunk.

surfbike-kiwi

enduro – homokban ezzel járunk a legjobban, ugyanakkor a homokig elég nagy szopó lehet a rücskös gumikon a 250-essel, zéró szélvédelemmel plusz a szél által rángatott deszkával. Ha közel lakunk a parthoz vagy az oda vezető földúthoz, ez a módi.

an SUV parked near a tent and Kayak on the beach
roofrack – ez a legkényelmesebb megoldás, összkerekes, magas hasú jármű, tetején csomagtartóval, többen is tudunk menni, lemehetünk egész a vízig (bár a képen látható jármű kerekei erősen túl vannak fújva a homokhoz) és ha rendesen rögzítjük a cuccot, akkor a legbiztonságosabb megoldás. (bár a boardbag nem véletlenül van, használjuk!) Sajnos ez a megoldás autózást jelent, esetemben ez a helyzet, csak nem a tetőn hordom a deszkát, hanem elég hosszú a kocsim, hogy beletegyem. Az autós megoldás elvitathatatlan előnye, hogy bezárhatjuk ruhánkat, értékeinket amíg csúszunk, plusz öltözőkabinnak is használhatjuk, ha úgy adódik.

suv-beach-buried

Ez pedig az, amire figyelni kell, ha lemegy az ember a partra kocsival. Ha jön a dagály, akkor jön, és semmi a világon nem tud kiszedni onnan, csak később apálykor a markoló, drágán. Szóval okosan parkolunk és figyelünk az órára meg a tide-chartra és soha, semmilyen körülmények között NE HAJTSUNK A VÍZBE.

Ez a poszt a pappito.tumblr.com-on megjelent poszt szerkesztett változata.