kalandos szülinap

Kata szülinapjára az Új Zélandi állam kellemetlen meglepetéssel készült, erősen megszigorodtak a bevándorlási feltételek. Egyeőre még nem látunk tisztán, az már biztos, hogy eddig sosem látott szakértelmek is belekerültek a hiányszakmák listájába, remélem a hétvégéig kiderül, hogy ez számunkra milyen következményekkel jár és ezeket hogyan lehet enyhíteni, ha szükséges.

Ugyanakkor további kaland, hogy az ajándékot amit vásároltam Katának, elejtette a boltosnéni és ezért eltürt, de ez sajna már csak akkor derült ki, mikor átadtam az ünnepeltnek. (nem a boltosnénit) Úgyhogy kénytelen voltam visszamenni a bótba a cuccal, ahol a néni legott siránkozásba kezdett, hogy hát ezt valószínűleg ő törte el és elnézést kér és hogy most mihez kezdjünk, mert ez az utolsó darab volt ebből. A bolt egyébként a fair trade hálózat tagja, szuper jó cuccok vannak, tulajdonképpen nem is szemtelen árakon. Miután a néni felajánlotta, hogy visszaadja a pénzt vagy vásároljam le, vagy hétfőre tud hozatni másik ilyent, felhívtam a bolt telefonjáról Katát, hogy minek örülne a legjobban, úgyhogy hétfőn megyek egy hibátlan darabért.

Miután örvendeztünk, hogy a nej egy évvel öregebb lett (ennek miért örülünk? na sebaj 🙂 kicsit húztam az időt, mert nagyon le akartak menni a lányok a tengerhez, végül megjelent a kertben egy rém kedves maori srác, kezében egy szépséges virágcsodával, (vázában!) átadta és lelépett. Igen, ezt a virágot a lányok küldték Katának, amivel nem is tudják mennyire meghatották az én nejecskémet, borzasztóan örvendezett neki(k). Nagyon hiányoztok neki lányok!

ezt küldtétek

Mindezek után lementünk a tengerpartra, ahol másfél órát hevertünk és úszkáltunk, az általunk eddigi legmelegebb tengerben, simán volt 25-26 fokos, hatalmas ringató hullámokkal, nagyot hancúroztunk a gyerekkel, akit alig lehetett kirángatni a habokból. Előttegondosan elolvastuk azt a papírt ami tegnap még nem volt kirakva, amely arról szólt, hogy medúzaveszély van és a mikroszkopikus kis medúzák belemennek a ruhába és ott csípnek és ha igen, akkor menjünk a patikába hidrokortizonért. Úgy tűnik, hogy se mi, se az a másik többszáz fürdőző nem jártunk pórul.

Itthon vacsiztunk, majd a szülinapos említette, hogy el kéne mennünk a spotlight-ba, kötőtűt vásárolni, meg fonalat, és akkor ő kötögetne itthon csendeskén, mire beállítottak Csanádék egy palack kiváló borral, egy tortával és szülinapi kötőtűkkel meg fonallal 🙂

Na itt tartunk, Csanáddal és Krisztivel elsörözgettünk-borozgattunk a verandán, közben Kriszti elvitte lefektetni Esztert és szépen el is altatta. Ennyi volt a szülinap, már csak háromnegyed óra van belőle, úgyhogy megyek is!

Boldog Szülinapot Katinka!

12 hozzászólás “kalandos szülinap” bejegyzéshez

  1. Bolgdog szülinapot neki!

    Te, ez a Csanád vmi istencsászár odakint? Úgy írsz róla, mintha nélküle összedőlne a világ. Ilyen szinten nem szabad senkitől függeni. Most még lehet, hogy barát, de barátból lehet a legrosszabb ellenség.

  2. Én is csatlakoznék a „Sok Boldog Szülinapot” kívánók táborához 🙂

  3. Boldog Születésnapot az Ünnepeltnek!!

    G Nektek pedig sok szerencsét és jó munkát a beilleszkedéshez. Egy (volt(?)) kollegád innen abszurdisztánból 🙂

    ECS

  4. Mindenkinek köszi szépen a jókívánságokat, Angeldaynak boldogot utólag !

    névtelen: úgy érted, hogy ha nem köszöntenék fel és nem hoznának ajándékot a feleségem szülinapjára, akkor összedőlne a világ? Egyébként nem istencsászár. Hanem pángalaktikus szuperbég 🙂

  5. Sziasztok. Az, hogy megszigorodtak a bevándorlási feltételek, abban (is) megnyilvánul, hogy még több hiányszakmát vettek fel a listára? Az, hogy mondjuk felveszik a hiánylistára az ózonlyukfoltozó-kisiparost és az ilyen szakmájúaknak megkönnyítik a bevándorlást, miben jelent más végzettségűre szigorítást? Abban esetleg, hogy adott a bevándorlók éves száma, ezzel pedig mások esélyét csökkenti? Csak nem egészen világos. Köszi.

  6. Zsolt, egyelőre nekünk sem teljesen világos, elvben a hétvégén beszélünk olyannal aki ebben dolgozik és meglátjuk mi van.

  7. Nem csak a szülinapos részre gondoltam. Az, hogy vittek ajándékot teljesen normális. Viszont a korábbi megnyílvánulásaidból az jön ki az, hogy ő egy istencsászár. Nem is értem. Rádsózta a vacak nyikorgó ágyát és még ő a jó fej? Ennyire nem lehetsz csóró. 😉

  8. Nekem olyan infóm van, hogy az új rendszer – bár tartalmaz szigorításokat – összességében enyhítés. Én uram szakmája pl. csak szegről-végről volt benne a régi listában, most viszont feketén-fehéren.
    Meg hogy az új rendszer a szedett-vetett, hamis vagy haveri alapon kiállított referenciával próbálkozóknak fog fejtörést okozni.
    Mennyi kötőjeles szófordulat egy postban!

  9. nem csak azért nem húzol fel ezzel,m ert fogalmad sincs mennyit segítettek, hanem egyrészt jó magyar szokás szerint névtelenül fikázol valakit, akit úgy tűnik nem is ismersz, ráadásul a szövegértelmezésed sem kielégítő-

    én olyan ellenséget kívánok neked, mint Csanád.

    vótszerencsém

  10. immacolata:

    a kamu igazolások nagyon magas számban buktak meg eddig is. Egy állam se szereti, ha hülyének nézik.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.