vasárnap templom

A vasárnap nem alakult fényesen, a zuhogó eső mindenkit eltántorított a tervezett kirándulástól. Mivel B tervünk nem volt, az időjárás meg szomorúan nézett ki, ezért átszaladtunk a takapunai piacra, hogy körülnézzünk, de nem jutottunk el oldáig, mert miközben a magas vízállásnál kájtozókat néztük, ránkszakadt az ég.

Kissé elázva menekültünk be egy szőnyegboltba, ahol csudaszép perzsák voltak, meglehetősen morcos árakon. Eddig nem tudtam, hogy akarok kézzel csomózott szőnyeget, de most már világos. Kis nézelődés után visszaültünk a kocsiba, hogy csavarogni menjünk az esőben. A gyeremek hamar elaludt az autóban, miközben összevissza krúzoltunk, úgyhogy abba a kellemetlen helyzetbe kerültünk, hogy nem akartunk hazajönni, hogy a gyerek pár perc alvás után felébredjen, viszont mi kiszálltunk volna szívesen.

A vallás sietett segítségünkre (még ha nem a miénk is), kifigyeltünk egy táblát, ami devonportban az anglikán, Holy Trinity templomban hirdetett book fair-t. Kis kóválygás után rátaláltunk az épületre, amelyben szét voltak tolva a padok, középen pedig több asztalsoron könyvek hevertek, téma szerint szétszedegetve.

Én antikvár-őrült vagyok, könyv az mindenféleképpen jöhet, Katának is elfogyott az olvasnivalója, úgyhogy erősen fellelkesedtünk, amikor kiderült, hogy a legdrágább könyv 5 dollár, a keményfedelesek 2, minden egyéb pedig 1 pénzekért vihető. Két nekifutásra zsákmányoltunk a nálunk lévő húszdolláros fedezetig, egy kartondoboznyi könyvet, főleg ponyvát (Ludlum, Forsyth) egy Ogilvy-t, James Clavell-t, Leon Urist, Tolkien örökbecsűjét, és gyerekkönyveket.

Az itteni könyvárak mellett 20 dollárért 18 könyvet venni igen szép teljesítmény, sőt ez az otthoni könyvárak mellett is klassz eredmény. Egészen megvidámodtunk a szerzeményinktől, úgyhogy hazaérve körbeszóltunk a szomszédságnak. (akinek nem, attól bocs)

Este megtekintettük az elmúlt időszak talán leggyengébb filmjét, cím szerint Beowulf-ot. Igen, azt amit 3D-ben újrarajzoltak, ki tudja miért, és ami enélkül a szánalmas grafikai megoldás nélkül is elég hitvány lett volna. Ezt ne nézze meg senki.

6 hozzászólás “vasárnap templom” bejegyzéshez

  1. Igen, igen. Beowulf az valami borzalmas. Ám had ajánljak egy filmet amit tegnap tekintettem meg: Into the wild. Nagyon ajánlom. Ja meg ha már filmek akkor ezek az új-zélandi remekek kihagyhatatlanok: The World’s Fastest Indian és a Whale Rider.

  2. Grat! Én keveset, csak 3 hónapot dolgoztam expatként, de amikor tök véletlen rábukkantam egy boltra ahol a svéd mellett angol könyvek is voltak csak 1 koronáért (kemény 30 ft darabja), akkor hónapokra való olvasnivalót szereztem be… 😀 Csak aztán ennek egy részét haza is kellett hozni az egyéb hasznos teher mellett a repülőn… 😀

  3. Egy kis javítás: a Beowulfot nem újrarajzolták, hanem eredetileg forgatták le 3D-ben, majd DVD-n és Blu-Rayen a 2D-re lebutított verzió jelent meg.

    A film moziban, 3D-ben kiváló szórakozás szerintem.
    A film beállításain és jelenetein is látszik, hogy 3D-re lettek kihegyezve.

  4. hát, Süti, én ezt készséggel elhiszem, de amit láttam az egy kalap szahar volt 🙂

  5. Hááá nemtudom. Nekem tetszett beowulf. Mondjuk ne kérdezzétek, miért.

    Csak a sztorinak nem volt semmi értelme – mégis remekül elszórakoztatott. És mégcsak nem is vasaltam közben.

  6. Bocs, hogy belevau, de a Beowulfnak akkor van értelme, ha valaki ismeri az ógermán mondakört. Én eleve Tolkien munkássága miatt futottam bele a filmbe, és előbb olvasva, aztán megnézve, lehet, hogy más élmény…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.