Muzik – október


Az akutális hónapforduló újabb zsákmányokkal gazdagította az állományt, hat albummal jutottunk előrébb. Rátettem a kezem David Krokauer újabb munkájára és alapos megfontolás után úgy döntöttem, hogy az élő koncertfelvételét passzolom, az nekem picit már túl performansz, szegény klarinéttal talán csak gondolát nem hajtanak, eléggé bizarr, nem babazsúr.

A hónap két (számomra) újdonsággal ismertetett meg, egyikük a Bill Evans Trio, a róla elnevezett triplet pompás, nyugodt, megfontolt és halálpontos jazzt csinál, amolyan hátradőlős, csukottszemmelhallgatós időtöltés, semmi performanszos deviancia, nincs bőgőn dobolás, dobon bőgőzés, csak cien porciento jazz. Rekommendálom nem jazzrajongóknak is, klasszikus darab.

Másik új versenyző, aki miatt már be is van tárazva a “save for later” ,a jövő havi készlet felét előre lekötöttem az albumaival, Ornette Coleman az elkövető és nagyon kellemes munkát végez, talán ez a kedvenc féle jazzem, messze Coltrane-nen innen de jóval a kommerszen túl. Ezt mindenkinek javallom, teljesen emészthető, semmi kilengés, könnyű és tiszta munka.

Art Blakey régi kedves előadó, a Split Skins se zsákbamacska, a megszokott hangulatot kapjuk, öröm mellette a blogozás. Dizzy y Machito bazi jó kaland, Dizzyt ugye nem kell bemutatni, ez az album pedig annyira szépen mutatja a nemrég lefutott(?) honi latinzene divat gyökereit, hogy földön keresgéli az ember az állát, amíg hallgatja. Nincs új a nap alatt, az Afro-Cuban Jazz Moods-nál találóbb címet nem is kaphatott volna az album. Véletlenül futottam bele, de nagyon nem bánom. Monk Friscoban is Monk, pár szám már megvolt másik albumokon is, de az árnyalatnyi különbségek miatt nem baj, ha többféle előadásmódban megvan a Blue Monk.

 • Art Blakey : Split Skins
 • Bill Evans Trio : Sunday At The Village Vanguard
 • David Krakauer (feat. Socalled & Klezmer Madness) : Bubbemeises – Lies My Gramma Told Me
 • Dizzy Gillespie y Machito : Afro-Cuban Jazz Moods
 • Ornette Coleman : Tomorrow is the question
 • Thelonius Monk : Alone in San Francisco

Vegyük észre, hogy az Emusic végre ad rendes artvörköt, amitől már szép is az itunes, és ide is rendes képek kerülnek, nem kell a neten vadászni és lopkodni. A webes felület is frissült, úgyhogy már nem kell a kicsit döcögősen működő downloaderrel szívni, hanem direktben is klasszul megy. Kipróbáltam szépen, hogy hogy lehet posztolni egy albumot a fészbúkba, aminek persze nem sok értelme van, de az összes ilyen tartalomajánlgató marhaság, a Diggtől a Technoratiig be van varrva a felületben szépen, igényesen.

23 hozzászólás “Muzik – október” bejegyzéshez

 1. Szia Pappito!
  Nem témába vág, de már egy ideje szükségét érzem annak, hogy köszönetet nyilvánítsak a blogod tartalmát illetően.
  így hát most érkezett el a megfelelő alkalom.
  Elsősorban a Csanád -és a Te blogodnak köszönhetően sok-sok hasznos információhoz jutottam.
  Reményeink szerint hamaros mi is a zátonyon telepszünk le, úgyhogy már csak ezért is rengeteg segítséget nyújtanak az előkészületekhez az általatok kreált blogok.
  Ezért (is) kreáltunk mi magunk is egy blogot, amin keresztül majd a családdal, barátokkal, ismerősökkel tudjuk tudatni az éépen velünk történő eseményeket.
  Ha érdekel az oldal, íme:
  http://mutzlee.blogspot.com
  Maradok hű olvasód:

  mormee

 2. Szia mormee itt is.

  Egy baráti figyelmeztetés. Errefelé nagyon súlyos hiba úgy kezdeni a hozzászólást: “Nem témába vág ugyan…”

  😀

 3. jól van, nem abúzálom a szegény ártatlan vendégeket. szerintem idő kérdése, és ő is érteni fogja.

 4. 🙂
  Ha ezzel a hamarosan találkozunk és jólmegismerjük egymást kezdetű szösszenetre hívod fel a figyelmemet akkor örömmel konstatálom!

 5. Tényleg, Pappito!
  Eszter hogy áll az angollal?
  Nekünk is van egy hasonló korú lányunk -pontosabban fiatalabb majdnem egy évvel, de nagyjából 2körül lesz amikor kimegyünk.
  Szóval ezért is a kérdés.

 6. Ugyan nem témába vág, de még addig kommentezzük szét a szegény pappa blogját, amíg alszik, és nem tud szétcsapni köztünk.

 7. Atyafiak, őszintén nem értem az egészet, mit kell annyit parázni afelett, hogy “nem a témába vág ugyan”. Ha a kedves blog házigazdának van egy bizonyos témája felvetve, te pedig megszeretnéd kérni egészen más valamire, akkor hol a tetübe kommentelsz ? Pláne, hogy elüt a témától…Ejnye, ejnye

 8. Ugyan nem témába vág, de örülök, hogy szembe jött Ornette Coleman, jó csóka. 🙂

 9. Jó is, hogy látlak, demonalisator, személyesen még nem ismerlek de lenne egy ajánlatom számodra. Ugyan nem témába vág, de nagyon szépen megkérlek hogy válaszolj.

 10. Immanéni:
  Akkor válaszolok. Kíváncsivá tettél, szóval valahogy leccgetintácccs. Ide azért nem írnám ki a mélcímem.

  Pappíto:
  Volnál oly kedves és megadnád a kontaktomat Immanéninek?
  Köfi.

 11. hogy ti még egy zsidókról szóló poszt alatt is elő tudtok jönni a pénzzel, ez azért bámulatos :)))

 12. Weid:
  És hogy ezt pünkt ide tudtad írni, az is. (ugyan nem a témába vág…)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.