Auckland supercity – még több vita

Mint már mondtam, a város irányításának kérdése sűrűn előfordul, most úgy tűnik, hogy nagyon bele lesz vágva a fejsze a nagy fába.

A kormányzat egyre erősebben mondja a magáét és amennyire a vitákról nyilatkozókat hallom, nem is az átalakításról van már szó, hanem a mikéntjéről. Akit érdekel, az olvassa a GYIK-ot a témában, bár nyilván sok kérdés itt fel sem merült. Egyelőre a maori képviselettől hangos minden, mármint, hogy lesz-e, és ha nem akkor miért nem. Ugyanakkor itt egy zanzásított áttekintő, hogy milyen változásokat gondolt a Royal Comission, mit a kormány és mi van most. Minden egyéb részletkérés ügyében tessenek ide fordulni.

aklsup

11 hozzászólás “Auckland supercity – még több vita” bejegyzéshez

  1. Nagyon raerhetsz, ha ezt koveted:-) En mar a Royal Commission-nel elakadtam, ki-mi az?

  2. :-)) Karacsonyra kerjel egy CD-jatszot az autoba!

    Megneztem a linket, tenyleg gittegyletnek tunik. Miert van javaslata a kormanynak, meg egy masik javaslata a kormany altal letrehozott szervezetnek? Magukkal vitatkoznak?

  3. Baky, ha már így felveted, hadd kérdezzem meg, hogy ottani/helyi (mármint aucklandi 🙂 érdekes innen oda kommentezni, mert a helyhatározó névmások távolról sem egyértelműek) vagy-e, csak mert őszintén szeretném tudni, hogy milyen lehetőségek vannak Aucklandban a bringával járásra. Itt Bp-en sikerült jól kifognom a munkahelyet, mert majdnem végig bringaúton tudok menni, meg 5 km távként is lazán kellemes reggelente 🙂
    Amikor kijutok (kopp-kopp), akkor is szívesen folytatnám ezt a gyakorlatot. Lesz rá esélyem? 😉

  4. Én is Budapest kerékpárútjait koptatom. 🙂 Nem ismerem az ottani helyzetet, ezért is kérdeztem rá, hátha.

  5. Egy barátom van kint, aki szerint van esély a bringával járásra, remélem beigazolódik a biztatása 🙂

  6. az nagyon szerencse kérdése, karületen belül simán lehet bringázni, sőt, de nekünk eleve kiesik a dolog, mert át kell mennem a hídon, azon pedig nem lehet bringával közlekedni. (egyelőre)

    A nejemnek pont jó lenne, de nem akar a gyerekkel bringázni és ezt meg is tudom érteni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.