WRC – Rally New Zealand

Múlt vasárnap kimentünk a Domainbe, hogy megnézzük a rallysokat, amint aszfalton csapatják, és a meglehetősen vacak idő ellenére, roppant jól szórakoztunk.

A sajátos helyi körülmények nagyon jót tesznek a rallysok lelkivilágának, nem véletlen, hogy kétévente itt Új-Zélandon zajlik a WRC, a gyors földutainkat imádják a versenyzők, azok a gyorsasági szakaszok elég látványosak is szoktak lenni, aki szereti az ilyesmit, az bátran kocogjon el a youtube-ra, klassz dolgok vannak, én is lőttem két éve a városban kisvideót a pirosnál békésen várakozó WRC autókról.

Az idei verseny két Super Special Stage szakasza is az Auckland Domain területén zajlott (térkép), ami azért jó, mert a városi népek is kapnak az örömből, ráadásul a Brother Rally NZ és a város együttműködése miatt ingyenesen mehetünk megnézni, ahogy a nagyok csapatnak.

Idén is Loeb vitte el a bulit, de az SSS inkább a közönség szórakoztatásáról szól, nem annyira az időről, és kaptunk is showt rendesen.  Először is ott volt Ken Block, (Gymhkana!) aki persze kizárólag kilinccsel előre közlekedett a pályán, de sok helyi fiatalhoz is volt szerencsénk, akik szintén látványosan forgolódtak.

Az eső hol ömlött, hol szemerkélt, hol nem esett, a pálya hol vizes volt, hol nem, csúszkáltak rendesen a versenyzők, az első futamban valaki sikeresen ránk is borította a műanyag biztonsági kerítést, arrébb is kódorogtunk, meg a második körre azt a helyet le is zárták a rendezők, talán nem véletlenül, később ugyanott egy másik autó is nekiment a falnak, ha szelídebben is.

A futamok a szoros pálya és a csúszós út ellenére is visoznylag békésen zajlottak, az egyetlen komolyabb baleset a helyi Cox-párossal történt, akik egy elhibázott kanyarból jöttek ki éppen, amikor elgombázták az út mellett parkoló időmérő szettet és az időmérő technikusok ott parkoló kocsiját, majd le is csúsztak az útról. Szerencsére sem ők, sem az EVO 10 nem sérült meg.

Miután a Brother Rally New Zealand lement, még végigmentek a pályán a klasszikus ralliautók a nyolcvanas, kilencvenes évekből, na ott volt mindenféle, tán csak vfts lada nem. Azért azt jó volt látni, hogy szinte minden autóban vigyorogtak a népek, ahogy körbekrúzoltak a pályán.

Egy hozzászólás “WRC – Rally New Zealand” bejegyzéshez

  1. dat hang, ahogyan visszakettő-padlógáz…. ich liebe es. Hogy viszik el NZ-be a mezőnyt?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.