[COVID-19] 11 újabb eset, 39-nél járunk

Köszönhetően az egyre intenzívebb tesztelésnek, ma 11-el nőtt az igazoltan fertőzöttek száma az országban, így már 39 embert ápolnak. Továbbra is minden eset országon kívülről érkezett.

Az elmúlt héten felismert és igazolt esetek számának megnégyszereződése az elvégzett tesztek számának megnégyszereződésével korrelál. Csak kedden több tesztet (620) végeztek el, mint korábban összesen (580), tegnap pedig az elvégzett tesztek száma elérte az ezret. A 11 új esetből öt Aucklandban, kettő Waikatoban és kettő Wellingtonban van, a maradék kettő Canterburyban és Hawke’s Bayben lett pozitív.

Minden szépen lassan szigorodik, ma a könyvtárak, az Auckland Múzeum, a Te Papa, az Auckland Art Gallery és az uszoda írta meg levélben, hogy előre nem látható ideig zárva tartanak, hogy lassítsák a vírus terjedését, de korlátozzák a városi tanács látogathatóságát is. A nyugalomba vonult vagy szabadságon levő egészségügyi dolgozókat elkezdték visszahívni, hogy könnyítsék az aktívak munkáját.

Egyre több bolt zár be vagy korlátozza az elérhetőségét, az élelmiszerboltokban pedig vidám pánikvásárlással tölti az idejét az istenadta nép, bár egyre több helyen kezdik korlátozni a megvásárolható mennyiségeket bizonyos termékekből. Az önkéntes otthoni száműzetésbe vonulók száma is nő és vannak akik nem engedik iskolába a gyerekeiket.

Ha valaki úgy döntene, hogy Coronavírus Tracker alkalmazást akar a gépére vagy a telefonjára, legyen nagyon körültekintő, több ransomware fertőzött app is kering a neten, további károkat okozva, mintha a járvány maga nem lenne elég baj. (itt egy jó iOS-ra és macOS-re)

folyt.köv.

Egy hozzászólás “[COVID-19] 11 újabb eset, 39-nél járunk” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.