Film – The Bucket List

 

A 2007-ben készül film kiváló darab, néha vicces, néha nem, néha pedig nagyon nem. A két főszereplő viszont elképesztően jól formált figurák, mondjuk nem is lepődtünk meg, Jack Nicholson és Morgan Freeman sem ma kezdte a színészkedést.

 

A történet röviden, a milliárdos rideg, különc üzletember és az egyszerű, de okos autószerelő hasonló rákkal kerül kórházba, egy szobába. A történetet kicsit szépíti, hogy a kórház is a milliárdos üzletemberé, akit a titkárán kívül senki nem látogat, ellenben az autószerelőhöz bejár a népes család. Az autószerelő (minden tévékvízek megfejtője) írni kezd egy listát, ez lesz a Bucket List. (bucket: vödör, angolul a “beadja a kulcsot” az ‘to kick the bucket’, vagyis felrúgja a vödröt) Lista arról, amiket még szeretne megtenni halála előtt. Közben lassanként összebarátkoznak.

 

Miután mindketten megkapják a rossz hírt, hogy csak hónapjaik vannak hátra, hirtelen fontos lesz a maradék kis idő és nekivágnak, hogy a lista elemeit szépen kipipálgassák. Néha vad ötletek néha csak szép helyek, de legalább módszeresek. Van is hepiend meg nincs is, de nem is kell, a film kerek, jó képek, jó párbeszédek, jó konfliktusok, kis fekete humor, kis dráma és remek színészi munka.

 

Nekem tízből tíz. Rekommendálom.

5 hozzászólás “Film – The Bucket List” bejegyzéshez

  1. Másik hasonlat a *.magyarz kedvéért: nálunk azt hiszem bakancslista címen fut (=feldobja a bakancsot).
    Egyébként nekem is nagyon tetszett – mind a két fószer külön-külön is nagy színészek, hát még így együtt.

  2. Nálunk is 10ből 10-es lett. 🙂

    Bakancslista? Hát nekem nem annyira tetszik ez a cím, bár nem tudom mi lehetne rá jobb. :))

  3. Nem hallottam még a filmről, de minenkéépen meg fogom nézni.

    A Bakancslista cím nekem sem tetszik… de jobbat nem tudok.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.