Blogstat – éves összegző

Egy éves a pappito.com2008 január ötödikén született az első bejegyzésem, amivel együtt megszületett a fejjellefele.blogspot.com blog maga, akkor még a blogspot rendszerében. Azóta sok bit lefolyt a dróton, a blog szempontjából legfontosabb esemény a júniusi költözés volt, ami utólag visszatekintve jó döntés volt. A pappito.com már saját domain név alatt, WordPress motorral fut, ami rugalmasabbá és könnyebben kezelhetővé teszi a blogzást, annak ellenére, hogy a blogspot nem rossz hely. (onnan még migrálni is lehetett a WP alá, úgyhogy itt egyben megvan a teljes tartalom) Ráadásul időközben a WP motor is hatalmasat fejlődött, ami szintén segíti a munkámat.

Sajnos igazi statisztika csak a költözés óta van, de ez a hat hónap is nagyon érdekes és izgalmas volt, a blog olvasottsága pedig lassan-lassan de folyamatosan nő, ami igazi öröm a szerkesztőségnek, végül is ezért van. A posztok gyakorisága kicsit megcsappant, mióta dolgozom én is, kevesebb idő jut írásra, de azért vannak még témavázlataim, amelyek kidolgozásra várnak. Az arculatot egyelőre nem tervezem átszabni, megszokott és otthonos nekem, bár minden ötletet szívesen fogadok.

A témákkal kapcsolatosan sem lesz nagy változás, marad a gasztro, kütyü, zátonylét, stb, ahogy eddig, és természetesen szándékozom további Új-Zélanddal kapcsolatos dolgokkal foglalkozni, főleg olyan témákkal, amelyek magyarul nem nagyon elérhetőek.

Üdv és hozsánna a lelkes kommentelőknek, akik nélkül a blog nem lenne az, ami, bár sajnálkozva vettem tudomásul, hogy egy ilyen semleges blog sem ússza meg trollok nélkül, akik miatt elég szigorú moderációt kellett bevezetnem, ami eredetileg nem állt szándékomban.

Köszönet minden olvasónak, ismerősnek, ismeretlennek, hogy a pappito.com egyike lett az általuk olvasott blogoknak, köszönet a kommentekért és visszajelzésekért!

Nézzük akkor a számokat:

A fejjellefele egy év alatt (amelyből az első hat hónap volt aktív)

17 482 látogatást regisztrált, amely  27,892 oldalletöltést jelent.  4800 egyedi látogató kereste fel az oldalt, ami elég klassz adat, ha az ember belegondol, hogy ötezer ember olvassa napi rendszerességgel.

os

A költözés után, a pappito.com számai már impozánsabbak:

A pappito.com havonta 8000 és 12000 oldalletöltést szolgált ki, összesen több, mint 65,000 oldalletöltés jött össze amelyben az én látogatásaim nincsenek regisztrálva. Ezt a mennyiséget 31,000 látogatás alkalmával forgalmazta 10800 egyedi látogató, ami akár azt is jelenthetné, hogy a második félévben megduplázódott az olvasók száma. 55 országból érkeznek olvasók, ők átlagosan három és fél percet töltenek a pappito.com-on.

A látogatások 41,6%-a direct traffic (vagyis valaki szántszándékkal ezt a blogot akarja olvasni), 31,8%-a más szájtokról kattint át és 26,5% keresőmotorok találati listájából kattint a blogra. Az olvasók 65%-a visszatérő vendég.

A drága olvasók 53%-a Firefoxot használ a böngészéshez, 32%-uk internet explorert, a többiek safarival, operával és mozilla motorú böngészőkkel jönnek.

browser-os

A leglátogatottabb posztok:

Munkakeresés Új-Zélandon (rideg való 1,700 More stats
SZIFON – iPhone 3G a boltokban 1,030

Amelyből az első komoly (kissé elfajult) vitát generált és nagyon sokan felkeresték olyanok, akik az ideköltözést fontolgatják, a második pedig abból a helyzeti előnyből adódik, hogy az időzónák miatt itt került piacra az iPhone 3G, először.

A leggyakoribb három keresőszó amelyekkel a blogba találtak a „kacsasült”, „hagymalekvár” és „iPhone 3G”

Számokban :

308 posztot írtam az egy év alatt, amely kettőszázhatvannégyezer szót jelent, és kétezerháromszáz komment érkezett…

    16 hozzászólás “Blogstat – éves összegző” bejegyzéshez

    1. A troll misztikus, félelmetes lény. A skandináv mitológiában antropomorf szereplő, ám az irodalomban nagyon sok helyen jelennek meg különböző formákban és szerepekben. Ilyen lehet a gonosz, undorító orkszerű kép vagy a primitív, de emberszerű elképzelés, amely szerint ezek a vad lények földalatti barlangokban és hasonló helyeken élnek.

    2. RSS felfutási görbe nincsen, a feedburnerest lehet látni itt oldalt, a legtöbb rss olvasó egy időben 117 volt. most 62 éppen, nem tudom mitől függik.

    3. gondolom attól, hogy adott napon hányan frissítették a feedreader-jüket. (Hobe, légyszi ne kérdezd meg, mi az a feedreader, köszi)

    4. Koszi, mar Pukke elso valasza utan megcsinaltam (a readert). Most varom az uj posztot, hogy lassam mukodni 🙂

    5. Szeretettel olvasom a blogot. Az én kölyköm is ott él a távolban. Üdvözlettel: Gáspár Mari

    6. A troll dolgot viszont nem értem … nálunk 1-2 futóbolondon kívül nincs senki, a spamet meg elcsípi az Akismet?

    7. van pár fura alak akik szerintem ritka pofátlan tulok módra viselkedtek, meghazudtoltak, pocskondiázták a nejem, stb. ezek egy darabig voltak, aztán mentek a láthatatlanba. spam nem nagyon van, amióta van ez a milyennapvan? kérdés, de fel kellett tennem némi IP filtert a kikkbanhoz.

      sebaj, a troll megy, a blog marad. 🙂

    A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.